Aktualno OG sada Ogulin

“U stvarnosti vlada priličan kaos”

Danas se OGportalu javila još jedna osoba koja je s nama i našim čitateljima željela podijeliti svoje iskustvo sa samoizolacijom, informacijama, rezultatima testiranja i Stožerom Civilne zaštite.

U mailu stoji: “Evo nalazim se od subote u samoizolaciji, kao kontakt oboljele osobe. Jučer ujutro, u utorak, obavljeno je testiranje u 8 sati, u ogulinskoj bolnici. Danas, 30 sati nakon tog testiranja (mail smo dobili u 13:12) , još uvijek me nitko nije obavijestio o rezultatima mog nalaza, a nakon samoinicijativnog  telefonskog poziva u bolnicu i hitnu,  rečeno mi je da su neki nalazi još u obradi, između ostalih i moj. Pratila sam i presicu županijskog stožera, gdje očito daju nepotpune informacije tj. rečeno je koliko je uzoraka uzeto jučer u Ogulinu, da je obrada u tijeku, ali ni riječi o neobrađenim nalazima, a očito je moj takav, kako mi je i rečeno u bolnici danas kad sam zvala. Koliko uspijem pratiti, broj uzoraka uzetih jučer ne odudara znatno od prijašnjih dana, pa je nepoznanica zašto obrada svih nalaza toliko dugo kasni i zašto je, primjerice u nedjelju, kada su svi nalazi bili negativni, ishod priopćen javnosti već isti dan popodne. I dalje sam u iščekivanju svojih nalaza i bez simptoma, u samoizolaciji.

Dvadesetak minuta kasnije primili smo i “apdejtani”/dodatni info mail iz kojeg saznajemo da je osoba iz samoizolacije zvala svoju doktoricu obiteljske medicine, te nam kaže :”Sestra mi je napokon rekla da je nalaz negativan. Znači, puno vremena i poziva je potrebno da bi se saznao rezultat. Bitno da na presici ispada da je sve po kontrolom, a u stvarnosti vlada priličan kaos. Znači, uz sve stresove, još i ta agonija čekanja i svega ostalog“.