Aktualno OG sada Ogulin

Rad gradskih ustanova bit će vraćen u “normalu”

Danas je održana online sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina, u proširenom sastavu. Dobra je vijest za naš grad i okolicu da su danas pristigli nalazi testiranja, njih 22, svi negativni.

Uvodno je gradonačelnik Dalibor Domitrović članove Stožera upoznao sa sadržajem otvornog pisma kojeg je sinoć uputio Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije. U njemu je upozorio na netočne informacije koje su iznosili tijekom proteklih dana, što je sam i uočio. Kako je rekao, cilj mu je bio upozoriti da članovi Stožera, kako županijskog tako i gradskog, rade vrlo ozbiljan i odgovoran posao, te da pritom grešaka ne smije biti. Rekao je i kako je na kraju saznao tko je osoba koja je prije, no što je osobno upoznat, pustila informaciju da je pozitivan na koronavirus.

U nastavku  se osvrnuo na rad ogulinske gradske uprave. Unatoč činjenici da se njenih 22 djelatnika nalazi u samoizolaciji, te da je 6 djelatnika pozitivno na koronavirus, gradska uprava redovito i u zadanim rokovima obavlja sve svoje zadaće. 8 djelatnika svoje radne zadatke obavlja i fizički u upravi, a danas ističe mjera samoizolacije za još 7 djelatnika, koji bi u ponedjeljak trebali stići na posao. Ti djelatnici, sukladno odluci nacionalnog Stožera i HZJZ, ne trebaju prije izlaska iz samoizolacije biti testirani, pa tako, rekao je gradonačelnik Domitrović, nećemo niti znati vraćaju li se pozitivni ili negativni na svoje radno mjesto. Istakao je i da se, unatoč cijeloj ovoj situaciji, svi gradski projekti provode bez poteškoća i prema zacrtanim planovima.

Ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko je rekao da je stanje u bolnici dobro. Svakodnevno se  napravi između 20 i 35 testiranja na COVID-19, a zbog povećanog broja testiranja događalo se da nalazi kasne. Jutros je u našoj bolnici testirano još 27 pacijenata, a nalazi bi trebali biti poznati sutra ujutro. U COVID – izolaciji bolnice nalaze se dvoje pacijenta na opservaciji.

Stanje je uobičajeno i u ogulinskom Domu zdravlja. Ravnateljica Zlata Kurelac je nazočne izvjestila da je u četvrtak došlo do jednodnevnog zastoja u radu ambulante medicine rada, jer su, kako se ispostavilo, liječnica i medicinska sestra u srijedu imale kontakt sa suspektnom osobom. Nakon poduzetih epidemioloških mjera i postupaka, ambulanta je nastavila s radom.

Stanje je zadovoljavajuće i na području susjednih nam općina, kao i u ogulinskoj tvrtki SGK.

Tijekom sjednice donesena je i odluka da se rad ogulinskog Zavičajnog muzeja i Ivanine kuće bajke ponovno normalizira, odnosno da se otvore za posjetitelje, ali uz obavezno poštivanje pooštrenih epidemioloških mjera i naputaka. To znači provođenje obavezne dezinfekcije ruku i obuće na ulazu, obavezno nošenje maski, te da broj posjetitelja koji istovremeno može biti unutar prostorija mora biti sukladan naputcima HZJZ.

S obzirom da se epidemiološka slika na našem području smiruje, donesena je i odluka da će svoja vrata mališanima u ponedjeljak otvoriti i Dječji vtić “Bistrac”, također uz poštivanje pooštrenih mjera sprječavanja širenja zaraze.

Gradonačelnik Domitrović je okončao online sastanak ogulinskog Stožera upućujući apel svim njegovim članovima da svojim odgovornim pristupom radu spriječe pojavu krivih i netočnih informacija, jer, kako je naglasio, “…samo tako možemo biti odgovorni prema građanima.”.

Posljednje objavljeno

Mišja groznica – prijavljeno 8 slučajeva, svi s ogulinskog područja

OgPortal

Talijanki odjednom ubrizgali šest doza Pfizerova cjepiva, ovakav slučaj je nezapamćen u medicini

OgPortal

Vodovod Modruš – počela gradnja odvojaka za kućne priključke

OgPortal

Teniske vijesti

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđeno je 178 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila

OgPortal

Bivši trener Dinama do ponoći se mora javiti u Remetinec, a evo što slijedi ako to ne učini

OgPortal