Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska uprava funkcionira i s osmero fizički prisutnih – sutra im stiže pojačanje, ostali rade iako nisu na radnim mjestima

KORONI UNATOČ

Gradonačelnik Domitrović pojašnjava da je u samoizolaciji bilo 22, a ne 27 zaposlenika, kako je to ranije priopćeno iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

  • Gradska upravo apsolutno funkcionira! Provodimo projekata u vrijednosti 100 milijuna kuna, ljudi koji u upravi rade sve nam prosljeđuju, radimo on line, u viber grupi, 100 puta se čujemo… Ne funkcionira sve u 100-postotnom kapacitetu, ali radi se ono što je neophodno, dolazi dokumentacija, računi, ono što se može odgoditi za 5-6 dana odgodit će se za idući tjedan i rješavati kad se prva ekipa vrati na posao, ali i sve hitno rješavamo, donose mi na potpis uz sve mjere – masku, dezinfekciju, razmak, novu kemijsku, pojašnjava nam gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović kako radi jedina gradska uprava u županiji čijih je većina zaposlenih u samoizolaciji.

Zbog koronavirusa, od 32 dužnosnika, namještenika i zaposlenika gradske uprave, njih 22 bilo je u samoizolaciji: 4 dužnosnika, 3 namještenika i 15 zaposlenika, no u ponedjeljak – jer im je prekjučer istekla samoizolacija – na posao ih se vraća većina.
Domitrović podsjeća da su prošlu srijedu prvi otišli u samoizolaciju, dogradonačelnik Daniel Vukelja dva dana prije njih.

  • On nije žarište, nio bio prvi simptomatičan u gradskoj upravi, nego neki djelatnici koji su imali skroz blage simptome i nisu tome pridavali tome pažnju, onaj tjedan prije, prvi u srpnju i jednostavno su raširili simptome, a dogradonačelnik je dobio one „prave”. Gradska uprava od ponedjeljka funkcionira i „fizički”, dezinficirana je prošli petak, dolaze stranke, samo je jedan ulaz otvoren, obavlja se dezinfekcija obuće, ruku, mjeri temperatura, upisuju podaci svakog klijenta i on ulazi prema potrebi u upravu jer tu je i porezna, inspektorat, županijske službe, svi rade normalno, ako se ne može riješiti drugačije, primjerice, ostavljanjem u sandučićima, dolaze u upravu kod zaposlenih, opisuje Domitrović.
    Za nekoliko dana ponovo će u gradskoj upravi svi biti na svojim radnim mjestima, obavljat će svoje poslove „uživo”, ne kao sada, ali Domitrović upozorava sve: koronavirus nije šala.
  • Ovo su ozbiljne stvari i s ovakvim ozbiljnim stvarima se ne smijemo šaliti, bilo tko. A Ogulincima poručujem: budite strpljivi, uskoro ćemo se vratiti, još nekoliko dana i bit ćemo svi u gradskoj upravi i naravno, dalje normalno funkcionirati, poručuje Domitrović. (kaportal.hr)