Aktualno OG sada Ogulin

Kroz 4 godine prikupili oko 2,5 tone plastičnih čepova

Ogulinci su i ovaj put poduprli akciju prikupljanja plastičnih čepova, koju su, drugu srijedu za redom, organizirali članovi Udruge “Perunika”. Radi se o plemenitoj akciji pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koju je na razini cijele države pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca. Sredstva prikupljena na ovaj način koriste se za liječenje oboljelih članova ove udruge, a za koje su im potrebni vrlo skupi lijekovi.

Tako su tijekom prijepodneva Ogulinci na Trg Petra Stipetića donosili plastične čepove koje su marljivo prikupljali, a bila je to posljednja akcija u organizaciji Udruge “Perunika”. Prema riječima članova ove udruge, razlog su objektivne okolnosti koje su prvenstveno vezane uz organizaciju transporta do Čakovca. Inače, “Perunike ” su tijekom protekle 4 godine, organizirajući ove akcije uspjeli prikupiti i u Čakovac predati više od 2,5 tone plastičnih čepova.

Kako doznajemo, akciji  su se priključili i vjernici Župe Gospe od čudesa Oštarije, Skradnik, Cerovnik  i Vojnovac, sa popom Antom Luketićem, te  prrikupili 275 kilograma čepova.