Aktualno Županija

Ovo je vozač koji je za dlaku izbjegao smrt u naletu krova s vijećnice: “Tek mi se danas tresu noge kad sam vidio snimku”

Ivan Perko živi u Osojniku u Gorskom kotaru, a jučer je vozio sina u dugorešku auto-školu, na zadnji sat, piše Radio Mrežnica.

Tek mi se danas tresu noge kad sam vidio vašu snimku, rekao je Ivan Perko, vozač škode koji je jučer poslijepodne za dlaku izbjegao stradanje kad je ogroman komad krova s dugoreške vijećnice pao tik na mjesto gdje je sekundu prije parkirao automobil.

Ivan Perko je iz Osojnika u Gorskom kotaru i već duže vozi sina na vozački ispit u Dugu Resu. Jučer je s njima išla i susjeda i kad je sve završilo, počelo je nevrijeme. – Htio sam se skloniti pod taj vaš krov, počelo je grdo padati i tući, rekoh sam sebi – odi tamo, pripovijeda Ivan. Dok je pazio kako se parkira u “rikverc”, samo je čuo da je nešto “grunulo”. Bio je to ogroman krov s dugoreške vijećnice kojeg je olujni vjetar prizemljio tik ispred Perkove škode. U tom trenutku u automobilu su bili i njegov sin i susjeda i svi su se – blijedo pogledali.

-Znate, nisam ja ni bio svjestan što se dogodilo, samo sam vidio taj lim, kaže Perko. No pravi PTSP uhvatio ga je kad je vidio snimku i onda su mu se počele tresti noge , priznaje nam. Iako je rođen 28. rujna, kaže da bi i jučerašnji dan mogao slaviti kao novi rođendan. (radio-mreznica.hr)