Aktualno OG sada Ogulin

Večeras Hrvatska radiotelevizija prikazuje dokumentarni film posvećen životu proslavljenog generala, našeg Ogulinca, Petra Stipetića

Hrvatska radiotelevizija večeras u 21 sat na Prvom programu (HRT – HTV1) prikazuje dokumentarni film General i džentlmen posvećen životu proslavljenog generala, našeg Ogulinca, Petra Stipetića.
Dokumentarni film General i džentlmen kronološki prikazuje njegov život: odrastanje u Ogulinu, vojnu karijeru u Jugoslaviji, zatim prelazak u Hrvatsku vojsku i njegovu ulogu u Domovinskom ratu, te vrijeme nakon rata kada je bio i načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske. O životu karizmatičnog generala govore članovi njegove obitelji, najbliži prijatelji i suborci. Film, među ostalim, otkriva što je prethodilo predaji 21. Kordunskog korpusa vojske tzv. RSK. Isto tako, govori o ključnim potezima generala Stipetića koji su doveli do vojnog preokreta na području Banovine tijekom operacija 1995. godine. U Oluji je general Stipetić bio istaknuti zapovjednik sektora Sjever, pod čijim su vodstvom oslobođeni Glina, Petrinja, Hrvatska Kostajnica i Dvor na Uni.

Petar Stipetić bio je jedan od zapovjednika koji su stvarali Hrvatsku vojsku i vodio je prvu oslobodilačku operaciju Hrvatske vojske u Zapadnoj Slavoniji 1991. godine.

Autor, scenarist i redatelj filma je Hrvoje Zovko, snimatelj je Damir Bednjanec, a montažer Hrvoje Mršić.

Ako do sada niste imali prilike pogledati dokumentarni film General i džentlmen, pogledajte večeras na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 21 sat.

Posljednje objavljeno

Dvije ruske školarke zapalile 195 tona slame, htjele snimiti video za TikTok

OgPortal

Konobari, vozači, čuvari, susjedi – svi će moći kontrolirati imate li covid propusnicu

OgPortal

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal