Aktualno Županija

Za novog ravnatelja Opće bolnice Karlovac tri kandidata – odluka o Jančićevom nasljedniku za desetak dana

Tko će biti novi ravnatelj Opće bolnice Karlovac trebalo bi se znati za desetak dana, doznaje KAportal.

Natječaj je, podsjetimo, objavljen prošli mjesec, nakon što je istekao mandat dosadašnjem ravnatelju Ervinu Jančiću, a za v.d. ravnateljice imenovana Zdenka Mažuran. Odluku je Upravno vijeće Bolnice donijelo na sjednici 13. srpnja, a javni natječaj bio otvoren 15 dana.
Na njega su, neslužbeno doznajemo, stigle tri prijave, no Upravno vijeće o njima još nije raspravljalo. Trebalo bi to učiniti za 10-ak dana, na sjednici planiranoj za drugu polovicu kolovoza, kad će Opća bolnica Karlovac dobiti ravnatelja za idući četverogodišnji mandat.

Znat će se tada i hoće li to biti, kako se u gradskim kuloarima sve glasnije nagađa, sadašnji ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Nikša Antica koji je navodno jedan od “sigurnih kandidata” s obzirom na potporu koju bi trebao imati od vladajućeg HDZ-a, glavnog kadrovika ove županijske ustanove.

No tko god sjedne u vruću fotelju ravnatelja karlovačke bolnice, čeka ga puno zahtjevnog posla, od rješavanja milijunskih minusa u poslovanju, borbe s epidemijom korona virusa, nadalje.(KAportal)