Grad Karlovac prodaje još četiri parcele u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje – uz određene uvjete moguća kupnja po znatno povoljnijoj cijeni

Grad Karlovac objavio je novi natječaj za prodaju parcela u Poslovnoj zoni u Gornjem Mekušju i prijave će zaprimati do 21. kolovoza u 12 sati kad će biti i otvaranje ponuda.

Radi se, naime, o četiri parcele površina od 2.856 do 8.442 četvorna metra a prodaju se po početnoj cijeni od 362 tisuće kuna koliko je trenutno cijena najmanje, do milijun i 70 tisuća kuna za onu najveću.Ponuditelj mora uplatiti jamčevinu od 10 posto početne cijene kako bi pokazao ozbiljnost namjere, no može i ostvariti znatne poticaje za kupnju zemljišta po povlaštenoj cijeni umanjenoj za 30, 50 ili čak 70 posto, odnosno za 10, 20 ili 30 posto, uz ispunjavanje kriterija propisanih Odlukom o uvjetima prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni “Gornje Mekušje”.

Umanjenje kupoprodajne cijene od čak 70 posto bi tako dobio poduzetnik koji u novoj karlovačkoj zoni do 1. srpnja 2020. izgradi i stavi u funkciju pogon koji će zapošljavati najmanje 50 zaposlenih od kojih pak 60 posto mora biti s područja Grada Karlovca, ali se i mora obvezati da će sva radna mjesta zadržati do 1. srpnja 2024. godine. KAportal je, podsjetimo, pisao da su prve parcele u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje kupili karlovački Hidris inženjering i Feal Hrvatska iz Zagreba, ali i da su ponude poslale još dvije tvrtke. Jedna iz Karlovca i druga iz Pisarovine.(KAportal)

Facebook Comments