Aktualno OG sada Ogulin

Uređenje “Crvenog igrališta”

U ožujku 2017. godine smo pisali o „Crvenom igralištu“, prostoru u centru grada, koji već godinama stoji zapušten i služi kao odlagalište otpada i građevinskog materijala za potrebe uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta. Tada smo poslali upit gradskoj upravi da nam se dostavi informacija o planovima Grada što se tiče ovog prostora.
U razgovoru s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem smo doznali kako je ova gradska vlast prepoznala problem i pokrenula aktivnosti kako bi se ovaj vrijedan prostor adekvatno valorizirao. Saznali smo kako je ideja igralište urediti tako da bude višenamjenski prostor, koji bi se, uz manje prilagodbe, koristio za koncerte, predstave, Advent, kino projekcije, javne nastupe, sajam srijedom, izložbe na otvorenom i slično, a većinom vremena za sport.

Pri tome je gradonačelnik istaknuo kako je bitno da ovaj prostor bude natkriven, s obzirom da su u proteklom razdoblju brojne gradske manifestacije na otvorenom morale biti otkazane zbog kiše ili snijega, zato jer grad nije imao adekvatnog prostora na koji bi se takva događanja preselila u slučaju lošeg vremena.

S obzirom da je riječ o prostoru u zaštićenoj gradskoj jezgri, radi se o, što se dokumentacije tiče, zahtjevnijem projektu gdje priprema i projektiranje oduzima više vremena nego je to uobičajeno kod ostalih sličnih projekata. Međutim, upravo smo doznali iz gradske uprave da je dovršeno idejno rješenje uređenja „Crvenog igrališta“, a kako ono izgleda možete pogledati na priloženim nacrtima.