Aktualno Sport

Kakav meč! Miočić pobijedio Cormiera i nakon brutalne bitke obranio naslov UFC prvaka!

U Las Vegasu je održan jedan od najvećih teškaških okršaja svih vremena
Stipe Miočić i dalje je prvak UFC-ove teške kategorije, nakon što je trilogiju protiv Daniela Cormiera završio pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Nakon 25 minute sjajne borbe, Stipe Miočić potvrdio se kao bolji, čvršći i izdržljiviji borac od Daniela Cormiera te je obranio titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije. Prema mišljenju dva suca uzeo je Miočić četiri runde, dok je jedan sudac presudio 3:2 u korist prvaka, koji je tako slavio jednoglasnom odlukom na koju nitko neće moći prigovoriti.
Već od samog početka borbe bilo je jasno kakvu ćemo bitku gledati u Octagonu, odnosno da će pobjednik biti upravo onaj koji će bolje prezetirati tri gore navedene karakteristike. Sve je krenulo tako da je Cormier u početku bio agresivniji borac, a u prvoj je rundi viđeno i jedino uspješno rušenje u cijeloj borbi, nakon kojeg se Miočić odmah ustao. Preuzeo je onda Stipe kontrolu, no krajem runde je primio opak desni kroše koji ga je uzdrmao.
Puno bolje Miočić otvara drugu rundu, serijama od nekoliko udaraca, na koje Cormier nije mogao kvalitetno odgovoriti. Tek bi mu prošla poneka kontra. No, bio je Miočić uvjerljiv, a krajem runde umalo je borbu uspio i završiti. Pogodio je desnim krošeom, Cormier je bio na podu, ali nije bilo dovoljno vremena za napraviti dovoljno štete da bi došlo do prekida.

Jednako dobro Miočić nastavlja u trećoj rundi i već krajem prve minute uslijedila je nova opasna serija koja ugrožava Cormiera. Od ove runde viđeno je sve više klinča, no isti sad češće kontrolira Miočić. I ovu rundu prvak je potvrdio odličnom završnicom s nekoliko sjajnih udaraca te bijegom Cormiera, kojim je spriječio da mu se dogodi isto što i na kraju prethodne dionice.

Posljednje dvije runde bile su malo pasivnije, ali upravo to je odgovaralo Miočiću. Viđeno je sve više klinča i “dirty boxinga”, a važno je napomenuti kako je sad Miočić konstantno bio onaj na sredini borilišta kad bi došlo do distance. Bila je to najneizvjesnija runda, a jednako se nastavilo u posljednjoj, svakako najmanje sadržajnoj u borbi. Ipak, vrlo pametan pristup prvaka donio je novu kontrolu klinča iz kojeg su padali udarci, ali ništa što je moglo bilo kojeg borca ugroziti. Tako se borba privela kraju uz sportski pozdrav oba borca, ali i sudačke kartice koje su donijela dva puta 49:46 i jednom 48:47 u korist Miočića. (fightsite.hr)