Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s gradonačelnikom Domitrovićem

“Nakon političke krize, poplave, tuče i požara, zadesila nas je i korona kriza. Ali, sve je u gradu  funkcioniralo normalno i svi projekti se provode kako su i planirani”-rekao je u uvodu današnje radijske emisije “Oči u oči” gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je u izolaciji proveo punih 27 dana. Tri mu je puta nalaz na koronu bio pozitivan, a isčekivanje rezultata mu je, kaže,  od svega bilo najstresnije.

Potom se osvrnuo na nedavne parlamentarne i unutarstranačke izbore koji su pred SDP-om, istaknuvši da osobno nema favorita za budućeg predsjednika stranke. Namjerava se kandidirati za određena stranačka tijela i vjeruje da će se stranka oporaviti.

Potom je bilo riječi o gradskim temama.

Zadovoljan  je ravnateljima i direktorima gradskih tvrtki i ustanova koji su se angažirali i na povlačenju novca iz EU fondova.

“Od njih 13 samo jedan ima člansku iskaznicu SDP-a, te su potpuno neutemeljene priče o uhljebljivanju naših kadrova”- odgovorio je na pitanje novinara i dodao da ga raduje dovršetak radova na relaciji Hačko-Bolnička, nova javna rasvjeta koja se postavlja i čijim će se dovršetkom  znatno smanjiti troškovi. Radovi na gradnji novog vrtića idu po planu, te do kraja godine  očekuje da će biti u funkciji, a onda slijedi nabavka opreme i u veljači ili ožujku iduće godine vrtić će moći primiti prve mališane. Uz vrtić bi na Poredicama trebao biti otvoren i  Centar za tehničku kulturu, na čemu se već ozbiljno radi i vrše pripreme.

Najavio je i uređenje prostorija Vatrogasnog doma, te nabavku vozila za potrebe vatrogasaca. Nastavit će se i uređenje Vijenca Ive Marinkovića, ali i “Crvenog igrališta”, potom  zgrade “Miki” kod nogometnog stadiona, te istaknuo probleme u završetku gradnje kina. Još u ožujku je izvođaču ponuđen novi ugovor, ali se on više od 3 mjeseca ne javlja na pozive. Je li riječ o opstrukciji ili nečem drugom ne zna, pa je bio primoran angažirati odvjetnika.

“Oprema koja je pred 15-ak godina projektirana za kino sada je zastarjela. Scenska tehnika mora biti na razini, neću dopustiti da se u završnoj fazi sve pokvari. Kino radimo za buduće generacije, ne za sebe”-utvrdio je Domitrović, izrazivši nadu da će i taj projekt biti dovršen polovicom iduće godine.

Početkom rujna održat će se sjednica Gradskog vijeća, a jedna od točaka, otkrio je u emisiji, bit će njegov prijedlog da se sportska dvorana kod Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić imenuje po Ivici Cindriću-Pivi, prvoj žrtvi Domovinskog rata na ogulinskom području.

Bilo je riječi i o rođendanu grada Ogulina, 14. rujna. Nažalost, zbog epidemiološke situacije dio planiranih sadržaja povodom Dana grada morat će se otkazati.

 

 

 

 

 

 

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal