Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s gradonačelnikom Domitrovićem

“Nakon političke krize, poplave, tuče i požara, zadesila nas je i korona kriza. Ali, sve je u gradu  funkcioniralo normalno i svi projekti se provode kako su i planirani”-rekao je u uvodu današnje radijske emisije “Oči u oči” gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je u izolaciji proveo punih 27 dana. Tri mu je puta nalaz na koronu bio pozitivan, a isčekivanje rezultata mu je, kaže,  od svega bilo najstresnije.

Potom se osvrnuo na nedavne parlamentarne i unutarstranačke izbore koji su pred SDP-om, istaknuvši da osobno nema favorita za budućeg predsjednika stranke. Namjerava se kandidirati za određena stranačka tijela i vjeruje da će se stranka oporaviti.

Potom je bilo riječi o gradskim temama.

Zadovoljan  je ravnateljima i direktorima gradskih tvrtki i ustanova koji su se angažirali i na povlačenju novca iz EU fondova.

“Od njih 13 samo jedan ima člansku iskaznicu SDP-a, te su potpuno neutemeljene priče o uhljebljivanju naših kadrova”- odgovorio je na pitanje novinara i dodao da ga raduje dovršetak radova na relaciji Hačko-Bolnička, nova javna rasvjeta koja se postavlja i čijim će se dovršetkom  znatno smanjiti troškovi. Radovi na gradnji novog vrtića idu po planu, te do kraja godine  očekuje da će biti u funkciji, a onda slijedi nabavka opreme i u veljači ili ožujku iduće godine vrtić će moći primiti prve mališane. Uz vrtić bi na Poredicama trebao biti otvoren i  Centar za tehničku kulturu, na čemu se već ozbiljno radi i vrše pripreme.

Najavio je i uređenje prostorija Vatrogasnog doma, te nabavku vozila za potrebe vatrogasaca. Nastavit će se i uređenje Vijenca Ive Marinkovića, ali i “Crvenog igrališta”, potom  zgrade “Miki” kod nogometnog stadiona, te istaknuo probleme u završetku gradnje kina. Još u ožujku je izvođaču ponuđen novi ugovor, ali se on više od 3 mjeseca ne javlja na pozive. Je li riječ o opstrukciji ili nečem drugom ne zna, pa je bio primoran angažirati odvjetnika.

“Oprema koja je pred 15-ak godina projektirana za kino sada je zastarjela. Scenska tehnika mora biti na razini, neću dopustiti da se u završnoj fazi sve pokvari. Kino radimo za buduće generacije, ne za sebe”-utvrdio je Domitrović, izrazivši nadu da će i taj projekt biti dovršen polovicom iduće godine.

Početkom rujna održat će se sjednica Gradskog vijeća, a jedna od točaka, otkrio je u emisiji, bit će njegov prijedlog da se sportska dvorana kod Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić imenuje po Ivici Cindriću-Pivi, prvoj žrtvi Domovinskog rata na ogulinskom području.

Bilo je riječi i o rođendanu grada Ogulina, 14. rujna. Nažalost, zbog epidemiološke situacije dio planiranih sadržaja povodom Dana grada morat će se otkazati.