Aktualno Županija

Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Zbog sumnje da su 23-godišnjak i 40-godišnjakinja počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, oni su predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Foto: PU karlovačka

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 40-godišnjakinjom.

Naime, njih se sumnjiči da su na otvorenom prostoru na ozaljskom području, gdje su neprijavljeno boravili, radi daljnje neovlaštene prodaje, neovlašteno uzgajali ukupno 21 stabljiku nalik na stabljike konoplje tipa droga. Ujedno, u sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici izvršili su pretragu doma i drugih prostorija te vozila, a kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: 69,34 grama suhe biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuanu, 2,97 grama bijele praškaste tvari nalik na drogu kokain, 210 tableta droge Ecstasy, dijelovi opreme za neovlaštenu proizvodnju droge, pribor za konzumaciju droge i zračna puška.

Zbog sumnje da su 23-godišnjak i 40-godišnjakinja počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, oni su predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, a također će biti i prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o prebivalištu. Ujedno, 23-godišnjak će zbog posjedovanja još 8,1 grama suhe biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuanu biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a zbog nedozvoljenog posjedovanja zračne puške i sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. (PUKarlovačka)