Aktualno Županija

Započeo projekt rekonstrukcije središnjeg dijela Doma zdravlja Ozalj vrijednosti preko 2 milijuna kuna

Na najstarijem dijelu zgrade Doma zdravlja Ozalj, iz 1956. godine, provode se radovi rekonstrukcije i obnove decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije.

Radovi na rekonstrukciji središnjeg dijela zgrade Doma zdravlja Ozalj u punom su jeku. Naime, u sklopu županijskog projekta „KaŽu zdravlje“, Dom zdravlja Ozalj osigurao je izradu dokumentacije za projekt „Rekonstrukcije središnjeg dijela zgrade doma“, idejno arhitektonsko rješenje, eloborat i glavni projekt, čime su ujedno stvorene pretpostavke za početak radova obnovu najstarijeg dijela zgrade doma.

Zahvat obuhvaća nadogradnju postojećeg dijela prizemne zgrade, zatim izvedbu kata kao konstruktivne cjeline, kojom će se na prvom katu dobiti površina iznad prizemlja 253m2 bruto izgrađene površine, a na postojećem dijelu na katu veličine 62m2 bruto izgrađene površine.
Na taj način prošit će se kapaciteti za fizikalnu terapiju, dobiti novi prostor za smještaj ortopana, zubnog RTG-a i ultrazvuka na jednom mjestu, kao i stvoriti kapaciteti za novu ordinaciju za male zahvate u dentalnoj medicini, dodatni sanitarni čvor za pacijente i osoblje, garderoba te spojni hodnici.

-Svrha ovog projekta je planski osigurati bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim osiguranicima ovog područja, poboljšati uvjete rada djelatnika ustanove, kazala je ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković za KAportal, još u siječnju ove godine prilikom najave projekta.
Financijska sredstva najvećim dijelom osigurana su iz decentraliziranih sredstava Karlovačke županije, u iznosu od 2 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznos 2.250.000 kuna.

Za vrijeme trajanja radova rekonstrukcije, pacijente su ujedno i obavješava da za glavni ulaz u zgradu Doma zdravlja Ozalj koriste ulaz za invalide, bočnu rampu. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal