Aktualno OG sada Ogulin

Biciklom kroz Hrvatsku za spomen dom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću

Dvoje Hrvatskih branitelja Ante Duvnjak i Željko Magdić na Veliku Gospu biciklima su iz Iloka krenuli na put dug 2050 kilometara od Iloka preko Zagreba, Varaždina, Umaga do Dubrovnika pa nazad do Krašića, a sve u cilju prikupljanje sredstava za obnovu kuće u Krašiću, u kojoj je bio zatočen i umro blaženi Alojzije Stepinac. Ante Duvnjak, predsjednik je Udruge Lučonoše koja je glavni organizator humanitarne biciklijade, a Željko Magdić prvi hrvatski redarstvenik u Domovinskom ratu i naš Ogulinac poznat po sličnim humanitarnim vožnjama. Kroz obilazak cijele Hrvatske humanitarnom biciklijadom želi se senzibilizirati šira javnost kako bi se u obnovu kuće uključilo što više ljudi. Dragovoljne uplate za obnovu spomen doma bl. Alojzija Stepinca vrše se na broj računa Zagrebačke banke IBAN:HR 6923600001101616973,  SWIFT/BIC: ZABAHR2X uz opis plaćanja –  za obnovu spomen doma A. Stepinca.

Kako saznajemo od Željka Magdića, tijekom dosadašnjeg dijela puta nije bilo problema, dnevno voze u prosjeku stotinjak kilometara, prate ih dobre vremenske prilike i svugdje su dobro primljeni. Dobro su popraćeni i od strane medija pa su tako gostovali u većini radijskih postaja na svom putu te nekoliko televizija, a bili su primljeni i od čelnika općina i gradova kroz koje su prošli. Posebno ih se dojmio posjet Zagrebačkoj katedrali koja je znatno oštećena nedavnim potresom i još je zatvorena za javnost. Tom prilikom prilog o njima napravila je i LaudatoTV i taj prilog možete pogledati u nastavku.

Kao što smo spomenuli, glavni organizator ove humanitarne biciklističke vožnje je Udruga Lućonoša uz financijsku potporu Ministarstva branitelja, no Željko Magdić upućuje zahvalu na logističkoj pomoći  Tomici Krikšiću, zatim Zvonku Ranogajcu na medijskoj potpori te Ivanu Puškariću Studiu koji ih je podržao dolaskom u Duga Resu te s njima odvozio dio puta, od Duge Rese do Vrbovskog. Svoje putovanje završit će 05. rujna kada će stići u Slunj i ondje prenoćiti. (foto:Facebook)