Aktualno Županija

Karlovačka bolnica dobila novog ravnatelja – njegovo ime znalo se i prije raspisanog natječaja, a sada ga je potvrdila i politika

Da je Antica siguran kandidat KAportal je objavio još 7. kolovoza, a slučaj je prokomentirao i naš kolumnist Tihomir Ivka u svojim “Signalima nad gradom”

Novi ravnatelj Opće bolnice Karlovac je Nikša Antica(44), dosadašnji ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Od sedam članova Upravnog vijeća za njega je ruku diglo njih petero. Protukandidati su mu bili dosadašnji ravnatelj dr. Ervin Jančić, te liječnik u bolnici dr. Jurica Fudurić.

Formalno objašnjenje Upravnog vijeća je da je Antica prezentirao najbolji program za razvoj bolnice, no, kako smo pisali, Anticu su kuloari apostrofirali kao najboljeg kandidata i prije nego je raspisan natječaj, odnosno u trenutku kada je dr. Jančiću istekao četverogodišnji mandat.
Antica je po struci pravnik, rođeni je Splićanin, a prije nego je ušao u zdravstveni sustav dobro se snalazio i u političkom, bivši je karlovački gradski pročelnik za imovinske poslove, a od ranije iza sebe ima glazbenu karijeru kao pjevača u nekoliko eminentnih hrvatskih klapa.

Da je Antica siguran kandidat za ravnatelja KAportal je objavio još 7. kolovoza, a slučaj je prokomentirao i naš kolumnist Tihomir Ivka u svojim “Signalima nad gradom”. (kaportal.hr)