Aktualno Županija

Optužnica protiv dvojice policajaca zbog incidenta kod Slunja – jedan premlatio migranta iz Afganistana, drugi to nije prijavio

Dva policajca dobili su kaznene prijave zbog premlaćivanja migranta iz Afganistana pa će, po svemu sudeći, za to i odgovarati pred Općinskim sudom u Karlovcu.

– Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv hrvatskih državljanina (1985. i 1993.) i to protiv 35-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela tjelesne ozljede i protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela, navodi DORH.
Naime, okrivljenom 35-godišnjaku se optužnicom stavlja na teret da je 11. lipnja 2020. od 19,50 sati do 20,40 sati, kao policijski službenik tijekom obavljanja svoje službe i to prijevoza oštećenog državljanina Afganistana službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske postaje u Slunju, u cilju da ga tjelesno ozlijedi, udario ga više puta zatvorenom šakom u predjelu glave i ruku te nogama po tijelu i nanio mu tjelesne ozljede.

Njegov 27-godišnji kolega policajac, tereti se da je znao što je ovaj učinio ali to nije prijavio. Tako je, kažu nam u DORH-u, također počinio kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti.(KAportal)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal