Aktualno OG sada Ogulin

Čuvajmo svoj grad!

Živimo u vremenu COVID 19 epidemije i poštujemo, naravno, mjere koje nam propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Jedna od tih mjera je i nošenje zaštitnih maski. Nosimo maske neko vrijeme i onda ih zamijenimo, bacimo stare, a uzmemo nove. I tu nastaje problem. Kao i sa mnogo drugih stvari, poput recimo opušaka i kutija cigareta, papirića i omota, papirnatih maramica i sličnog, i situacija sa maskama je ista – dobar dio ih jednostavno završi odbačen na ulici, kolniku ili zelenoj površini. Ukazali su nam na to naši čitatelji, iako smo to već i sami uočili. Trebalo nam je svega par minuta šetnje gradom da zabilježimo primjere sa fotografija.

Prije par dana, na društvenim mrežama dijeljena je fotografija na kojoj ogulinska mladost ne vodi računa o novouređenom igralištu u parku kralja Tomislava. Nadalje, sa jezera Sabljaci javljaju nam čitatelji o vandalizmu na kabini za presvlačenje,  o odbačenim čamcima, kanuima i predmetima na obali, za koje se ne zna čiji su, te odlaganju privatnog otpada na zelenoj površini.
Svima je jasno da ne postoji ta sila čistača, čuvara i redara koji bi to sve čuvali i koji bi počistili onoliko koliko mi možemo odbaciti.

 

Stoga, apeliramo na naše sugrađane, i stare i mlade, da odgovornim građanskim ponašanjem razvijamo svijest kako je ovo naš grad i grad kojeg sami moramo čuvati i činiti boljim i ljepšim.

Odbačena maskaOdbačena maskaOdbačena maskaOdbačena maskaOdbačena maska"Djeca!" na dječjem igralištuUništena kabina za presvlačenjeUništena kabina za presvlačenjeUništena kabina za presvlačenjeOdbačen otpad na jezeruOstavljeni čamci i kalem od kabela