Aktualno Gastro Magazin

Slatki desert s bobičastim voćem

Mi smo danas za nešto slatko, a vi?!

Zaista maštovita slastica od malih palačinkica, fine kreme i bobičastog voća. Pročitajte kako se priprema i ugodno iznenadite svoje najdraže.

Potrebni sastojci za 4 porcije:
borovnice, 100 g
kupine, 100 g
ribiz, 100 g
maline, 100 g
mileram, 300 g
jogurt, 150 g
biskvit keksi, 80 g hrskavih
brašno, 80 g polubijelog
med, 60 g od bagrema
jaja, 2
šećer, 40 g
prašak za pecivo, 12 g
ulje

Upute po koracima:
Prije svega bobičasto voće očistimo i operemo, a jaja umutimo. Zatim sve voće stavimo u zdjelu i nježno izmiješamo.
U zasebnu zdjelicu stavimo mileram, ulijemo med, dobro izmiješamo, te obje zdjelice stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade.
Za to vrijeme u sjekač stavimo biskvit kekse i sameljemo ih. U zdjelu s jogurtom dodamo umućena jaja, šećer, brašno (brašno dodajemo postupno i uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice), prašak za pecivo, i sve zajedno izmiješamo u polurijetku smjesu, te ostavimo da odstoji jednu do dvije minute. U tavu, na dvije žlice zagrijanog ulja, stavljamo žlice smjese i pečemo ih poput malih palačinki. Nakon jedne do dvije minute okrenemo ih, i pečemo još toliko. Gotove kolačiće izvadimo iz tave i stavimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, a za to vrijeme izvadimo kremu od milerama i bobičasto voće iz hladnjaka.
Potom na tanjur stavimo kolačić, prekrijemo ga rashlađenom kremom, posipamo mljevenim keksima, ponovo stavimo malo kreme, nadjenemo miješanim bobičastim voćem i poslužimo. Nadamo se da ćete uživati u ovoj slastici! (finirecepti.net.hr)