Aktualno Županija

Jelić podnio ostavku na mjesto karlovačkog župana

Ovo je samo točka na i Jelićevog povlačenja iz politike započetog u ožujku ove godine

Karlovački župan Damir Jelić odlazi iz politike – danas je podnio ostavku na mjesto župana.

Odluka nije donijeta preko noći, a formalno se objašnjava zdravstvenim razlozima.

Iako je za većinu neočekivana, ona stiže pola godine nakon prvih takvih odluka i za bliske mu suradnike nije čudna. Podsjetimo, na 48. rođendan u ožujku priopćio je da se više neće kandidirati ni za koju funkciju u stranci, a u travnju je dao i ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a. Već tad dalo se zaključiti da se Jelić priprema na povlačenje iz politike, a sada je na to i formalno stavljena točka na i.

Danas se o ostavci mailom izvjestio javnost:

“Poštovane građanke i građani Karlovačke županije,

S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto župana zbog zdravstvenih razloga. Daleko najveći dio mandata je iza nas. Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna. Postoji određeni financijski kapacitet koji je sačuvan za razvijanje budućih europskih projekata. Nadam se da smo ispunili Vaša očekivanja kao poveznica nacionalne i lokalne razine.

Želim Vam mir i dobro.

S poštovanjem,

Damir Jelić”

Jelić je niz godina bio karlovački gradonačelnik potom župan, paralelno vodio HDZ, bio je kratko i u Saboru, a nudile su mu se i ministarske pozicije kao i one visoko u stranci, no sve je odbio. Ono što ga sada zanima i o čemu je već govorio jest rad s mladima, ali i bavljenje filmom koji mu je uz stolni tenis, velika ljubav. Upravo je u Dugoj Resi prije desetak dana snimao, točnije režirao turistički spot čija je tema baš ping pong loptica.

Kako doznajemo, Jelić je konačnu odluku donio ovog vikenda i o njoj jutros obavijestio premijera i šefa HDZ-a Plenkovića – javlja Radio Mrežnica