Aktualno OG sada Ogulin

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana odabrana za CARNet-ov Regionalni obrazovni centar!

“Nakon što je naša škola ove godine već dobila sredstva za dva vrijedna projekta (jedan Ministarstva turizma za razvoj strukovnih zanimanja, a drugi Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvannastavne aktivnosti) stigla je još jedna sjajna vijest za našu školu!
Naime, nakon što se škola u lipnju prijavila, uz suglasnost osnivača, Karlovačke županije, na CARNet-ov javni poziv za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara, stigli su i rezultati. U konkurenciji je bilo više od 170 škola iz cijele Hrvatske, a Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana ušla je u CARNet-ov izbor od samo 10 škola! Uspjeh je veći ako znamo da su među deset odabranih škola samo četiri srednje škole! Odabrane su sljedeće škole: Osnovna škola Vidikovac (Pula), Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana (Ogulin), Osnovna škola Stjepana Radića (Brestovec Orehovički), Osnovna škola Brodarica, Geodetska škola (Zagreb), Osnovna škola Dragutina Tadijanovića (Vukovar), Srednja poljoprivredna i tehnička škola (Opuzen), Srednja škola “Ivan Seljanec” (Križevci), Osnovna škola Petra Preradovića (Zadar) i Osnovna škola Popovača”- objavila je na svojoj stranici ogulinska Gimnazija.

“Uspostava Regionalnih obrazovnih centara (ROC-a) dio je provedbe II. faze programa „e-Škole“: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće. Cijeli projekt financira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. U odabranim školama CARNet će jednu učionicu opremiti modernom informacijsko-komunikacijskom opremom i multifunkcionalnim namještajem.

U odabranim centrima održavat će se edukacije na razini škole, ali i grada, županije te edukacije koje provodi CARNet ili pojedine agencije. Kod prijave na javni poziv priložena je dokumentacija u kojoj je posebno istaknut odličan položaj škole (poveznica triju županija) kao i izvrsno iskustvo iz ranijih faza provedbe programa „e-Škole“.

Moderna oprema i pretvaranje škole u Regionalni obrazovni centar sigurno će pomoći u podizanju kvalitete nastave, ali i osiguravanju prostora za edukacije i za druge, izvanškolske, korisnike u našem gradu”- navodi se u objavi.