Aktualno Županija

Vozio iako ima zabranu upravljanja – dobio 30 dana zatvora

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ogulin) i tri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

U Karlovcu teže ozlijeđen mopedist
Jučer u 6.45 sati u Karlovcu, na kružnom toku na Rakovcu dogodila se prometna nesreća. Mopedom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 56-godinjak koji je prilikom ulaska u raskrižje ulica s kružnim tokom prometa skretao i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem, pao s mopedom i teže se ozlijedio. Protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu izvješće.

Upravljao vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, pa kažnjen s 30 dana zatvora i ponovnom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom
Jučer 31. kolovoza na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 33-godišnjak koji je u 30. kolovoza zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene mu zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.