Aktualno Županija

Kakva ironija: Županijski vijećnici napokon na okupu i to u restoranu – pred njima i izvješće o radu župana kojeg više nema

Nakon sedam mjeseci, vijećnici Županijske skupštine Karlovačke županije sjednicu će danas održati uživo, ne online kakve su bile protekle tri, ali u – restoranu. Ne, naravno, ni zbog kakve fešte, premda bi neki možda i imali razloga za slavlje, već jer je dvorana Kristala veća od Velike gradske vijećnice u kojoj sjednice inače održavaju pa će moći poštivati odredbe o međusobnoj udaljenosti.

Da ironija bude veća, prva točka koja ih čeka – ne dođe li do izmjena – jest izvješće o radu župana u prvoj polovici godine, kojeg predlaže, a trebao im ga je i prezentirati, župan kojeg nema. Podsjetimo, Damir Jelić je u ponedjeljak podnio ostavku na ovu dužnost.
Hoće li i tko to učiniti umjesto njega, znat će se vrlo brzo, odmah nakon Aktualnog sata, a osim spomenutog izvješća, pred vijećnicima je i ono o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci, te turizmu, poljoprivredi i financijskim rezultatima poduzetnika u Karlovačkoj županiji u 2019. Među točkama dnevnog reda su i suglasnosti zdravstvenim ustanovama na davanje u zakup njihovih poslovnih prostora.

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal