Aktualno OG sada Ogulin

Ulazimo u slavljenički tjedan

Pred nama je niz sadržaja kojima ćemo obilježiti Dan grada Ogulina. Od ponedjeljka do petka održavaju se razne radionice  u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture. Središnja proslava održat će se narednog vikenda, te na sam Dan grada, 14. rujna.

Tako će  u petak, 11. rujna, među ostalim, biti otvoreni 13. Dani meda, od 10 sati. Sat kasnije slijedi i otvorenje 15. Ogulinskog festivala bajke, uz niz sadržaja za djecu, na raznim lokacijama. U subotu, 12. rujna,  na rasporedu je “Priča kolo”, uprizorenje tradicijskih običaja ogulinskog kraja, koje će početi u 10 sati.  Istovremeno će se održavati i 7. Festival ogulinskog zelja, a posebno iznenađenje bit će “Pogled u plavo”. Riječ je o promociji sportskog ronjenja, a bazen će biti postavljen na parkiralištu iza “Starog grada”. Očekuje nas i “Susret s rijekom” u Đulinom vrtu, te putujući rođendanski koncert grupe Partyano i Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.

U nedjelju, 13. rujna, nakon izložbe malih životinja i sportskih susreta na kuglani, priprema se, u poslijepodnevnim satima,  natjecanje u izradi masnice, te revija narodnih nošnji Karlovačke županije. Na sam Dan grada i blagdan Uzvišenja Sv. Križa, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća, otkrivanje ploče s imenom Ivica Cindrić Piva na školskoj dvorani u gradskom središtu, koncert Karle Ane Sabljak i polaznika Škole pjevanja uživo u programu Radio Ogulina, te sveta misa u župnoj crkvi Sv. Križa.

Ovo je tek dio aktivnosti, a o svim događanjima ćemo vas detaljnije izvještavati tijekom ovoga tjedna. (foto: V.Ž.)

program 1

Program 2

Program 3