Aktualno OG sada Ogulin

Masnica oduševila brojne Ogulince

Ogulinska masnica tradicionalno je jelo ogulinskog kraja. Kako bi se što bolje pripremili za nedjelju, kada će se održati natjecanje u pripremi masnice, Udruga žena grada Ogulina danas je na Trgu Petra Stipetića dijelila recept za ogulinsku masnicu. I ne samo recept, nego i pripremljene masnice koje su besplatno dijelile građanima. Ambijent je bio odličan, u pozadini se čula glazba lokalnih KUD-ova, a organizatori su prigodno uredili prostor na kojem se sve održavalo.

Mnogi su kušali ovaj ogulinski specijalitet,  a među njima i gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja.

Udruga žena Ogulin još jednom poziva sve zainteresirane, posebice one koji će po prvi puta pripremati tradicionalnu deliciju, na sudjelovanje u Natjecanju u pripremi ogulinske masnice. Natjecanje će se održati u nedjelju, 13. rujna 2020. godine s početkom u 15:00 sati u Parku kralja Tomislava u Ogulinu, a pripremljene masnice mogu se donositi u Park kralja Tomislava u nedjelju, od 14:30 sati. Prilikom dolaska potrebno je ispuniti prijavnicu za natjecanje.