Aktualno OG sada Ogulin

Spasitelj Patrik!

Prije nekoliko dana OGportal je pisao o mačićima koje su pripadnici ogulinske Javne vatrogasne postrojbe spašavali  iz rijeke  Dobre. Ono što tada nismo znali jest to da  im je poziv u pomoć uputio devetogodišnji dječak Patrik Kirasić.
Naime, Patrik je sa prijateljima igrao nogomet, lopta im je pobjegla prema koritu Dobre na Sv. Petru. Patrik je pošao za loptom i čuo mijaukanje. Dvije mačkice su bile u vodi na naplavini šiblja.
Patrik je bez razmišljanja znao što treba učiniti, pozvao je 112, oni su ga spojili sa JVP Ogulin i akcija spašavanja je odrađena.
Iste te mačiće Patrik je samoinicijativno odlučio udomiti i sad se nalaze kod njegove kuće u Puškarićima. Jako lijepo se brine o njima. Čin herojstva se brzo pročuo po susjedstvu, neki susjedi su, kako doznajemo,  donijeli poklone i potrepštine za nove ljubimce.
Patrik kaže da bi mu srce puklo da nije pomogao.
Inače, on je odličan učenik 3. r. osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić,  nogometaš i strastveni ribič, javila nam je Patrikova teta, kojoj zahvaljujemo na dobivenim informacijama.