Aktualno OG sada Ogulin

Besplatna probna ronjenja povodom Dana Grada Ogulina

Povodom Dana Grada Ogulina, ovog vikenda u sklopu 15. Ogulinskog festivala bajke, 12. i 13. rujna 2020., u nizu događaja i bogatog programa koji očekuje sve posjetitelje Ogulina, građani grada Ogulina i posjetitelji imati će jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja.

Grad Ogulin i Turistička zajednica grada Ogulina u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja u sklopu projekta Pogled u plavo tijekom trajanja Ogulinskog festivala bajke omogućit će besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom i u kontroliranim uvjetima te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja, a uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera sigurnosti i odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Svi zainteresirani posjetitelji, ljubitelji ronjenja i oni najmlađi imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 12. rujna 2020. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 13. rujna 2020. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na lokaciji J.J. Strossmayera b.b., gradsko parkiralište kod OŠ Ivane Brlić-Mažuranić.

Nakon kraće poduke o ronjenju, ronilačkoj opremi, te o osnovnim pravilima ronjenja, posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti u bazen projekta Pogled u plavo koji će biti montiran na gradskom parkiralištu kod OŠ Ivane Brlić-Mažuranić te spoznati osnovne tehnike ronjenja i uživati u čarima koje ronjenje pruža, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

U montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba bit će na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima Grada Ogulina koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.(foto/info:promocijronjenja.hr)