Otvoren 15. Ogulinski festival bajke

Brojnim sadržajima danas smo ušli u slavljenički vikend. Tako je, između ostalog, na sceni Regoč,  gradonačelnik Dalibor Domitrović otvorio 15. Ogulinski festival bajke, a uslijedila je zabava uz mađioničara Luku Vidovića, kojem su se mališani od srca nasmijali i s njim sudjelovali u mađioničarskim trikovima.

Ovo jubilarno izdanje Festivala bajke donosi i čitav niz kreativnih radionica, predstava, pripovjedanja, te animacijskih programa za djecu i mlade, a odvijat će se na već svima dobro znanim festivalskim pozornicama u samom središtu grada. Ovogodišnji Ogulinski festival bajke trajat će sve do nedjelje, a ulaz na sve sadržaje je besplatan. Za pojedine programe je potrebna prethodna najava, a u programu Festivala se nalaze kontakti na koje se možete javiti voditeljima sadržaja. Sadržaje ogulinskog Festivala bajke moći ćete pratiti i na našem portalu, društvenim mrežama, putem live stream kanala, a dio sadržaja i uživo u  programu Radio Ogulina.

Paaralelno uz Ogulinski festival bajke odvijat će se i 24. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo”. Prva je na rasporedu Pučka radionica izrade predmeta od slame.

Subota nam, od 10 sati, u Parku kralja Tomislava donosi jednu novinu, a radi se o uprizorenju tradicijskih običaja ogulinskog kraja “Priča kolo”. Tijekom subote i nedjelje na istoj lokaciji održavat će se Tradicijski sajam, koji će okupiti preko 30 izalagača. U sklopu ovogodišnjeg izdanja Smotre, u nedjelju će, od 15 sati, bit upriličeno natjecanje u izradi ogulinske masnice koje organiziraju članice ogulinske Udruge žena. Kruna ovogidišnje Smotre folklora “Igra kolo” bit će dvosatna revija narodnih nošnji, koja će započeti u 16 sati u Parku kralja Tomislava.

Osim ove dvije prepoznatljive ogulinske manifestacije, u subotu će se održati i 7. Festival Ogulinskog zelja, a danas su počeli i trodnevni Dani meda – “Zlatno saće 2020.”.

Ove godine, uslijed epidemije koronavirusa, neće biti održan centralni subotnji koncert u dvorištu Frankopanske kule. Međutim, zabava uz odličnu glazbu neće izostati. Podsjećamo, u subotu, od 19 do 22 sata, ogulinskim mjesnim odborima kružit će “Putujući koncert” na kamionima, a zabavljat će vas Puhački orkestar DVD-a Ogulin i grupa Partyano. “Putujući koncert” kreće iz Parka kralja Tomislava u 19 sati.

Facebook Comments