Aktualno OG sada Ogulin

Sadržajno poslijepodne

Brojne radionice i druga događanja, održavaju se danas u Ogulinu tijekom cijelog dana.

U sklopu programa 24. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo članice Udruge žena Ogulin provele su Pučku radionicu izrade predmeta od slame. Svi sudionici su saznali kako su nastajale prekrasne ogulinske božićne jaslice. Izrada likova za jaslice provest će se i ove godine. Svi zainteresirani bit će pravodobno obaviješteni.

Održan je i koncert  SVAROGOV VRT. Svarog je, u slavenskoj mitologiji, bog vatre i neba, stvoritelj svega na nebu i zemlji, prvo božanstvo Sunca kod Slavena. Darko Misirača Quartet – Svarog’s Garden (Svarogov vrt) – album je, po riječima autora, “…posvećen izgubljenoj ljubavi. Kompozicije opisuju trenutke, emocionalne faze, životna događanja… prije i nakon što su dvije osobe otišle na različite životne strane.“

Bilo je veselo i na Sabljacima. Na sceni Kosjenka(Sabljaci) održana je  radionica izrade i puštanje zmajeva – Zmajoljupci. Mnogi su posjetili  kreativnu radionicu Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin povezanu sa temom korištenja tehnologije. Polaznici su  upoznati sa elektronikom, robotikom, pirografijom, 3D modeliranjem i polaroidnom izradom fotografija.

Klaunijada Udruge “Osmijeh” zabavljala je najmlađe u središtu grada, a Jasna Held u Đulinom vrtu (Izviđački park) za najmlađe je pričala priče na temu “Istina i laži”.