Aktualno OG sada Ogulin

Svečana sjednica Gradskog vijeća pod maskama i sa razmakom

Pod maskama i sa propisanim razmakom, danas je u Pučkom otvorenom učilištu održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojom je predsjedavao Marinko Herman.  Zbog koronavirusa ove godine nije pozvan veći broj gostiju, a među nazočnima su bili zamjenici župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i Mirko Martinović, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Ivan Vuković, bivši ogulinski gradonačelnik Ivan Kolić, načelnici susjednih nam općina, ali i članovi obitelji pokojnog Ivice Cindrića – Pive.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana, okupljene uzvanike pozdravio je i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. Posebne riječi dobrodošlice uputio je novom ogulinskom župniku Nikoli Prši, poželjevši mu uspješan i plodonosan pastoralni rad. Osvrnuvši se ukratko na povijesni razvoj našeg grada i nedaće koja nam je donijela epidemija koronavirusa, gradonačelnik je pobrojao glavninu projekata koje je aktualna gradska vlast uspješno realizirala u svojem mandatu. Naglasak je stavio na projekte koji su trenutno u provedbi, a vrijedni su, prema njegovim riječima, oko 100 milijuna kuna. Svi oni imaju jedan zajednički cilj – učiniti Ogulin gradom vrijednog življenja svakog njegovog stanovnika.

“Nećemo ovdje stati, planiramo i pripremamo nove projekte, a nećemo zaboraviti niti najranjivije skupine naših sugrađana!” – naglasio je gradonačelnik, dodavši da se posebna pažnja u gradskoj upravi posvećuje i gospodarskom razvitku našeg grada. Pohvale za predani trud i rad uputio je svojim zamjenicima, gradskim vijećnicima, djelatnicima gradske uprave, ali i ravnateljima i direktorima gradskih tvrtki i ustanova. S posebnom emocijom u glasu riječi zahvale uputio je i svojoj supruzi te članovima uže obitelji, koji mu pružaju nesebičnu podršku u radu.

U nastavku svečane sjednice ovogodišnjim laureatima uručena su tradicionalna priznanja Grada Ogulina za 2020. godinu. Priznanje za životno djelo ove godine dodijeljeno je Josipu Badanjku, za dugogodišnji rad i doprinos u sportu grada Ogulina, a posebno u radu s izviđačima. Priznanje  za stvaralački rad uručeno je Franji Petrušiću, dugogodišnjem predsjedniku Hrvatskog planinarskog društva Klek, potom DVD-u Turkovići povodom 60 godina rada i postojanja i njihov doprinos iz područja javnih djelatnosti, te Ženskom kuglačkom klubu Ogulin za 15 godina postojanja i uspješnog rada i sportskih dostignuća. Ovo je priznanje dobila i Natalia Zielinska za rad i postignuća na EU projektima od značaja za razvitak grada, te Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” za promicanje, razvitak i unapređenje za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u cjelokupnom razvoju zajednice, te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom.

Uime Karlovačke županije čestitku je uputila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Na samom kraju svečane sjednice nazočni su imali priliku pogledati kratki film koji je donio predivne kadrove slavljeničkog vikenda za nama.

Pogledajte snimku svečane sjednice: