HBOR i Karlovačka županija pripremili 10 milijuna kuna za poduzetničke kredite – subvencijom kamate nekima i 0 posto

Krediti su na raspolaganju odmah, sve do iskorištenja predviđenog iznosa

  • Zainteresirani se mogu javiti odmah, a kada se iskoristi ovih 10 milijuna kuna, razgovarat ćemo o mogućnosti novih kreditnih linija. Županija će pokrivati dio kamata pa će nekome kredit zaista biti s nula posto kamata, a negdje do oko 1,5 posto. Kod mladih, žena i početnika, odlučili smo i trošak obrade kredita mi financirati, kazala je dožupanica Martina Furdek Hajdin za današnjeg potpisivanja ugovora s HBOR-om.
    Riječ je o novim programima: Poduzetništvo mladih, žena i početnika, Investicije privatnog sektora i Obrtna sredstva, uz subvenciju kamatne stope do 2 posto za mikro, male i srednje poduzetnike koji ulažu na području Karlovačke županije; za one koji već posluju, kao i one koji se tek odlučuju na poduzetnički pothvat. Za kredite se mogu javiti HBOR-u, a zatreba li im pomoć, na raspolaganju su im županijske službe.
  • Nadamo se da će ova poslovna suradnja omogućiti razvitak ne samo gospodarstva, već i cijele lokalne zajednice i vjerujemo da će se oni koji su zainteresirani lakše zbog povoljnih uvjeta odlučiti na pokretanje svog poduzetničkog pothvata i na porast zapošljavanja, rekla je rukovoditeljica Direkcije za razvoj HBOR-a Danijela Maršić Peica, poželjevši da ovaj novac bude čim prije potrošen. (kaportal.hr)
Facebook Comments