Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje za stvaralački rad – Franjo Petrušić

Grad Ogulin i ove je godine, u povodu Dana grada, odlučio nagraditi zaslužne pojedince. OGportal će od danas, pa u narednih nekoliko dana, predstaviti dobitnike priznanja za stvaralački rad i za životno djelo. Objavljivat ćemo ih redom kojim su im priznanja uručena. Prvi od njih je Franjo Petrušić, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Klek. U obrazloženju se navodi:

“Franjo Petrušić (Franjo i Kate) rođen je 22. ožujka 1960. godine u Ogulinu od roditelja Kate i Franje. Obrazovanje započinje u rodnom Ogulinu gdje završava osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Zapošljava se 07. srpnja 1977. godine u DIP-u kao električar, a od 1981. godine radi  u Hrvatskim željeznicama sve do danas. Oženjen je i ponosan je otac dvaju sinova i dva unuka.

Postaje član Hrvatskog planinarskog društva „Klek“ Ogulin davne 1992. godine. Njegov veliki angažman oko Društva i ljubav prema Kleku prepoznaju tadašnji članovi društva i ubrzo već 1995. godine Francek kako ga iz milja svi znamo zvati postaje predsjednik društva. Predsjednik društva je već 25 godina, tijekom kojih se puno zalagao oko društva i planinarskog doma na Kleku. Društvo iz godine u godinu broji sve veći broj članova, a Francekov angažman i borba oko uređenja i održavanja Planinarskog doma je velika. Sam dokaz toga je uređen i održavan planinarski dom koji je na ponos planinarima i samom Gradu Ogulinu. Veliki je uspjeh i velika čast biti predsjednik već 25 godina Planinarskog društva koje je kolijevka Hrvatskog planinarstva i alpinizma i nemojmo zaboraviti da se naš Klek nalazi u žigu Hrvatskog planinarskog saveza. 

Franjo je član i moto kluba Vještice, kad nije na Kleku ili negdje u planini onda je sa svojom suprugom Mirnom na motoru i uživa sa vjetrom u kosi.”

Klikom na donju sliku upoznajte Franju Petrušića.

Franjo Petrušić ogp