Aktualno OG sada Ogulin

Radovi na plinovodu u Breziku

Prije nekoliko dana na društvenoj mreži pojavilo se pitanje o radovima u Breziku. Jedan naš sugrađanin tako navodi:

“Prije tri tjedna koliko ja to pratim su vršeni zahvati na kanalizacijskom sustavu u Breziku – raskršće prema Dugavama. Nakon tri tjedna ne mogu reci da nije obilježeno, ali jama još uvijek stoji, nijednog stroja nema, niti jedan dan nema nekog radnika da bi možda pomislili da se nešto radi. Znači, po tome radovi su završili i sada netko treba završiti zatrpavanje i asfaltiranje – sada već to postaje iritirajuće. Uvelike sam sada i siguran da nema dovoljnog nadzora i da tz. izvođači radova rade što ih volja. Ne može se po meni nešto započeti, a ne završiti – totalna neorganizacija, a da ne kažem nesposobnost. Molio bih bas izvođaca radova da prokomentira nevedene navode!”

OGportal je, nakon ove objave, uputio upit u gradsku upravu. Zanimali smo se o čemu je točno riječ i jeslu li radovi u ingerenciji grada.  Dobili smo odgovor, u kojem stoji:

“Nastavno na Vaš upit, vezan za radove koji se izvode u naselju Brezik, konkretno na građevinske jame iskopane na križanju cesta Brezik i Dugave, radi se o radovima na izgradnji distribucijskog plinovoda. Investitor je tvrtka Montcogim-Plinara d.o.o. koja je koncesionar za distribuciju plina za cijelu Karlovačku županiju.

O daljnjoj izgradnji plinske distribucijske mreže na području Ogulina ste već pisali u vašem mediju (objava od 5. ožujka 2019. godine). Tada je najavljeno da će se radovi vršiti na ovom dijelu grada.

Tvrtka Montcogim-Plinara d.o.o. je dobila od Grada Ogulina suglasnost za izvedbu radova, uz uvjet da propisno osiguraju gradilište, rovove i iskopane jame te da u dogovorenom roku saniraju prometnice na način da se iskop propisno nasipa, zbije i asfaltira.

Zbog tehničkih problema ugovornog izvođača, vezanih uz nabavku šahtova, iskop je ostao otvoren duže od planiranog. Spomenute prometnice će početkom idućeg tjedna biti dovedene u prijašnje stanje”.