Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje za stvaralački rad – Ženski kuglački klub Ogulin

Ženski kuglački klub Ogulin osnovan je 16.lipnja 2005.godine, te će ove 2020.godine proslaviti 15 godina postojanja i uspješnog rada. U ovih 15 godina klub je tri puta bio prvak 2.Hrvatske lige zapad, te se kroz kvalifikacije tri puta uspješno plasirao u 1. Hrvatsku ligu, među 10 najboljih klubova Hrvatske. Posljednji takav uspjeh dogodio je tijekom ovog prvenstva 2019-2020 kada je klub i trreći puta osvojio uvjerljivo naslov prvaka, a u lipnju u kvalifikacijama za 1. Hrvatsku ligu uvjerljivo je osvojio 1.mjesto.

Tijekom ovih 15 godina, a posebno posljednjih 5-6 godina, klub se istaknuo stvaranjem velikog broja mladih igračica, pa trenutno u 1. Hrvatskoj ligi igra čak 9 ogulinskih kuglačica u prvoligaškim klubovima (3 u KK Mlaka Rijeka, 2 u KK Rijeka, 3 u KK Split, 1 u KK Admiral Zagreb i 1 u KK Zagreb).

Na prvenstvima Hrvatske, kuglačice Ogulina su osvojile u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji 10 zlatnih medalja (prvakinje Hrvatske), 10 srebrnih i 19 brončanih medalja u svim kategorijama, od podmlatka i mlađih kategorija, do seniorki i veteranki. Dvojno registrirane kuglačice Ogulina (istovremeno članice ŽKK Ogulin i KK Mlaka) osvojile su 10 zlatnih, 6 srebrnih i 6 brončanih medalja. Na Svjetskim prvenstvima, sadašnje i bivše članice ŽKK Ogulin osvojile su 5 zlatnih medalja (Svjetske prvakinje), 4 srebrne i 6 brončanih medalja, sveukupno 76 medalja sa državnih i svjetskih prvenstava !

Ženski kuglački klub Ogulin uvjerljivo je najbolji ženski klub Grada Ogulina u ovih 15 godina, u izboru najboljih u sportu Grada Ogulina 8 puta su izabrane za najbolji ženski klub, a 4 kuglačice kluba bile su najbolje sportašice Ogulina, pored toga osvojene su i brojna prva mjesta u izboru najboljeg trenera, najboljih mladih sportašica, najboljih sportskih djelatnika i tri puta članovi kluba dobili su nagradu za životno djelo u sportu Grada Ogulina.

Pogledajte prilog s fotografijama i video zapisima o ŽKK Ogulin, klikom na fotografiju.

KK ogulin priznanje