Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje za stvaralački rad – Natalia Zielinska

Natalia Zielinska konzultantica je za EU-fondove. Za sebe voli kazati da je stručnjak za pretvaranje problema u prilike. Rođena je u poljskom gradu Gniezno, a studirala je hrvatski jezik i europske studije u Wroclawu. Uz fakultet je radila na projektima EU-a. Prije šest godina doselila se u Ogulin.

Poslovni partneri iz Poljske zbog njezina znanja o fondovima EU-a i poznavanja hrvatskog jezika ponudili su joj da ovdje krene u vlastiti biznis. Zielinska je to objeručke prihvatila. Osnovala je obrt te je krenula učiti poduzetnike i poljoprivrednike u Ogulinu i okolici o tome što su to europski fondovi. Zatim ju je angažirao Grad Vrbovsko, za koji je tri godine vodila projekte EU-a. Nakon toga se opet osamostalila, da bi prošle godine preuzela direktorsko mjesto u tvrtki Euro Grant Konzalting, čiji su vlasnici Poljaci. Zielinska i njezina dvočlana ekipa trenutno vode 30-ak projekata. Klijenti su im iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su gradovi, općine, OPG-ovi, male i velike kompanije.

Uz sve to Zielinska vodi svoje samostalne projekte, Akademiju poduzetništva u Ogulinu te projekt ‘Znam i poduzimam’, u sklopu kojeg digitalnom poduzetništvu podučava mlade nezaposlene ljude.

Pogledajte prilog s fotografijama i video zapisima, klikom na fotografiju.

natalia