Aktualno OG sada Ogulin

Odnosi sa vodstvom Karlovačke županije počinju se mijenjati na bolje

U današnjoj emisiji “Oči u oči”,  u programu Radio Ogulina,  Mihaela Milanović Poljak ugostila je gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića. On je u početku prokomentirao nedavnu radnu sjednicu Gradskog vijeća, održanu prije svečane, koju je obilježio proračun koji je veći nego što je bio planiran, za oko 2,5 milijuna kuna i to je rezultat pokrenutih projekata koji kreću u realizaciju.

“Korona virus ostavio je traga, aktivnosti su usporene, ali nisu obustavljene” – rekao je Domitrović.

Zadovoljan je što su gradski vijećnici jednoglasno podržali  uređenje “crvenog” igrališta i zgrade “Miki” gdje će se graditi centar za djecu s posebnim potrebama.

Zadovoljan je i radom i poslovanjem gradskih tvrtki i ustanova, a nesretan je što je u Pučkom otvorenom učilištu  scenska oprema projektirana megalomanski, te se taj dio mora mijenjati.  Ipak, vjeruje da će do idućeg rođendana  grada i kino dvorana biti u funkciji, nakon više od 15 godina.

Na pitanje ima li saznanja o otpuštanjima u tvrtki Reneteh, što su oporbeni vijećnici pitali na sjednici Gradskog vijeća, rekao je da je ova tvrtka  dobila uporabnu dozvolu i krenula sa zapošljavanjem  novih  djelatnika, ali po pitanju Bjelolasice nije optimističan. Bilo bi mu logično, kazao je,  da investitor najprije osigura komunalnu infratsrukturu koju obavlja lokalna samouprava i da je došao u grad ispitati stanje. No, on to nije učinio. Ipak, nada se najboljem.

Gradonačelnik Domitrović osvrnuo se i na odnose sa županijskim čelnicima,  koji su se nakon više od dvije godine počeli mijenjati na bolje. Naime, ove je godine zamjenica župana, koja sada obnaša njegovu dužnost, Martina Furdek Hajdin, nazočila proslavi Dana grada i već u utorak imaju sastanak u Karlovcu.

Također je rekao da se na bolje  počeo mijenjati i odnos sa crkvenom vlašću, dolaskom novog župnika Nikole Prše.

Slušatelji su i ovog puta imali priliku direktno se uključiti u emisiju. Stigla je pohvala za ovakav način rada i kontakt sa slušateljima u emisijama u kojima detaljno informira građane,  a ne da se o tome govori u  kuloarima i na  internetu. Bilo je pitanja u vezi javne rasvjete na Krčima i komunalnim problemima na Kalcima, te o stanju na gradskom groblju.

Jedan slušatelj iznio je pohvala oko ovogodišnje organizacije proslave  Dana grada, te se osvrnuo na prijeteće pismo koje je lani upućeno gradonačelniku Domitroviću.

“Ne mogu opisati koliko traga je ono ostavilo na moju obitelj i mene. Ne želim komentirati tko je autor, niti provoditi istragu. Slučaj navodno još nije riješen”- zaključio je Domitrović.