Priznanje za stvaralački rad – Udruga Radost

Od svoga osnivanja 2006. godine Udruga Radost obavljala je aktivnosti okupljanja roditelja i djece teškoćama u razvoju, ali i ostalih osoba sa invaliditetom. Udruga se od samog osnutka podjednako brine o svojim članovima bilo muškog ili ženskog spola, a djeluje u prostorima koji su prilagođeni i pristupačni za osobe sa invaliditetom. Okupljanje je bilo organizirano u obliku kreativnih radionica, informatičke, dramske radionice, te radionice usvajanja vještina za samostalni život. Osim spomenutih aktivnosti udruga je pripremala i dobrotvorne izložbe i radove svojih članova, te je nastojala dati svoj doprinos u svim važnijim događanjima u gradu Ogulinu.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom „RADOST“ bavila se organiziranjem raznih dobrotvornih aukcija, izložbe i druge humanitarne aktivnosti, pružanja stručne pomoći članovima udruge, informiranja potrebitih članova kroz razgovore i radionice, a nastojala se razviti i suradnja s nadležnim državnim tijelima, institucijama i drugim pravnim osobama. Paralelno smo razvijali i gradili odnose sa srodnim i svim ostalim udrugama ne samo na našem području, već diljem zemlje. Navedeni projekti donijeli su višestruke koristi ne samo članovima Udruge, već i čitavoj lokalnoj zajednici. Vrijedan i predan rad, što je rezultiralo boljim razumijevanjem i podrškom sugrađana za poteškoće i životne nedaće sa kojima se svakodnevno susreću naši članovi, prepoznati su od strane predstavnika lokalne i županijske vlasti. Redovito se javljamo i dalje na sve raspisane javne pozive i natječaje za donacije. Udruga doprinosi promicanju načela dobrog upravljanja i suradnje sa civilnim društvom. Udruga“ Radost“ u svoj rad uključuje više dionika društva: korisnike, građanstvo, volontere, djecu, institucije, lokalnu, regionalnu i državnu samoupravu. Radilo se na jačanje vidljivosti Udruge kroz održavanje web stranice- modernizirali smo Web stranicu i otvorili facebook profil za lakšu komunikaciju sa članovima, izrada promotivnog letka udruge, radijske emisije, novinski članci i konferencije za medije

Daljnje osposobljavanje Udruge da djeluje u skladu sa svojom misijom, vizijom i vrijednostima, stabilizacija te osiguravanje održivosti, zadaće su koje se mogu ispuniti stalnim učenjem kroz dijalog,suradnju i partnerstvo. U tom ćemo smislu usmjeriti svoja nastojanja, na svim razinama.

Pogledajte prilog s fotografijama i video zapisima, klikom na fotografiju.

radost

Facebook Comments