Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje za životno djelo – Josip Badanjak

Na svečanoj sjednici Dana grada Ogulina, podijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Ono najvrijednije, priznanje za životno djelo, ove je  godine uručeno Josipu  Badanjku.

Josip Badanjak rođen je 10. siječnja 1944. godine u Ogulinu gdje i danas živi.

U svom bogatom životnom iskustvu kao aktivan član zajednice ističe se njegovo članstvo u HPD Klek čiji je član od 1960. godine pa do danas, a za svoj doprinos je dobio više priznanja od kojih treba istaknuti “Srebrni znak Planinarskog saveza Hrvatske” 1984. godine, te “Zlatni znak Hrvatskog planinarskog saveza” 2002. godine. Sudjelovao je i u izgradnji planinarskog doma na Kleku.

1997. godine u Ogulinu je osnovan Oldtimer klub Ogulin. Osim što je Josip Badanjak jedan od osnivača , član je i upravnog odbora kluba, aktivno sudjeluje u radu kluba i organizaciji raznih zbivanja, a sudjelovao je i kao natjecatelj te osvojio brojna odličja. Od kluba je dobio i Priznanje za posebne zasluge 2003. godine, te Posebnu nagradu za 10 godina aktivnosti 2008. godine.

Aktivan je i u Gradskom društvu Crvenog križa Ogulin.

Posebnu ulogu Josip Badanjak je imao kroz djelovanje udruge Odreda izviđača (koja je kroz godine mijenjala nazive Moša Pijade, Viktor Bubanj te danas Frankopan). Član Saveza izviđača Hrvatske je od 1955. godine. Kao priznanje brojnim marševima, izletima, pohodima, obljetnicama, akcijama pošumljavanja, zaštitama okoliša Grad Ogulin je park iznad Đulinog ponora imenovao „Parkom izviđača“ . Svake godine izviđači donose i Betlehemsko svijetlo u naš grad.

Gospodin Josip Badanjak 2010. godine dobio je nagradu za životno djelo u športu Grada Ogulina.

Pogledajte prilog s fotografijama i video zapisima, klikom na fotografiju.

badanjak