Aktualno OG sada Ogulin

Nadzor 8 noćnih klubova u Ogulinu – potražili smo objašnjenje

U izvještaju Stožera Civilne zaštite Karlovačke županiji u nedjelju, između ostalog, naveden je i podatak kako je inspekcija SCZ KARLOVAC 19.09.2020. izvršila nadzor rada noćnih klubova na području Ogulina i to u njih 8.
S obzirom da se taj podatak podosta komentirao na društvenim mrežama, pokušali smo se raspitati o tolikom broju noćnih klubova. Prema našim saznanjima u Ogulinu ne posluje niti jedan noćni bar, već iz kategorije bliske tome imamo samo jedan disco bar. Potražili smo objašnjenje od županijskog Stožera, odnosno Centra 112 koji su nadzor provodili.

U odgovoru – pojašnjenju koje smo dobili piše:

” Mjere koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, kao što su: protuepidemijske mjere za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, mjera obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, mjera ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i dr., između ostalih, odnose se na ugostiteljske objekte iz kategorije „Barovi“, a s tim obuhvaćeni su: noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl., koji kao takvi predmet su kontrola koje provode inspektori civilne zaštite, Ravnateljstva civilne zaštite.

Međutim u tablicama izvješća spomenuti objekti vode se pod nazivom „klubovi“, umjesto „barovi“ i iz toga razloga došlo je do takve interpretacije.”