Aktualno OG sada Ogulin

SKG Ogulin zaključio 2019.godinu sa više od 880.000 kuna neto dobiti

Na posljednjoj, 14., sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, između ostalog, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova podnijeli su izvješća o radu i poslovanju za 2019. godinu. Jedno od njih bilo je i ono o radu ogulinskog Stambeno komunalnog gospodarstva, a podnijela ga je direktorica Sanja Tomić. Tako smo, između ostalog, imali priliku čuti da je ova gradska tvrtka okončala 2019. godinu sa neto dobiti u iznosu od 880.205,00 kuna. Tijekom protekle godine ukupni poslovni prihodi SKG-a porasli su za 10%, u odnosu na 2018. godinu. Najveće povećanje prihoda, u odnosu na 2018., ostvareno je na uslugama prikupljanja i odvoza komunalnog otpada, dok su negativna odstupanja zablježena na isporuci toplinske energije.
Tijekom protekle godine nisu zabilježene poteškoće u likvidnosti ove tvrtke, a otplaćen je i dugoročni kredit za izgradnju ogulinske Tržnice, koji se otplaćivao još od 2005. godine.

Direktorica Tomić je, uz navedeno, napomenula da i dalje poteškoće u poslovanju predstavlja naplata potraživanja od kupaca. Pojedini korisnici svih vrsta usluga, uglavnom građani, i dalje ne plaćaju svoje redovne mjesečne obveze, poput onih za uslugu odvoza komunalnog otpada. Unatoč podnošenju ovrha, potraživanja se u znatnoj mjeri ne uspijevaju naplatiti zbog nedostatka sredstava na računima korisnika te sličnih razloga. SKG i dalje kupcima omogućuje podmirenje dugovanja na rate, čime se pokušava izvršiti naplata što većeg broja potraživanja.

Jedna od djelatnosti ogulinskog SKG-a je prikupljanje, te odvoz komunalnog otpada, pa za kraj donosimo i par statističkih pokazatelja koliko se na našem području prikupilo različitih vrsti otpada. Prikupljeno je i deponirano tako, između ostalog, 9138 tona miješanog komunalnog otpada. Prikupljeno je i predano na recikliranje 77,7 tona ambalaže od papire i kartona, 11,6 tona plastičnog otpada, kao i 1,3 tone električnog i elektroničkog otpada.

Što se tiče naplate parkiranja, tijekom prošle godine, na 199 gradskih parkirališnih mjesta izdano je i naplaćeno 89092 parkirnih karata te 488 dnevnih karata za korisnike bez plaćenih parkirnih karata.

Inače, SKG Ogulin je, s posljednjim danom prošle godine, imao 43 zaposlenih, a prosječna neto plaća iznosila je 4.833,13 kuna.