Aktualno Županija

Dogradonačelnik Basar opleo po svojoj gradskoj upravi: Susjedne općine imaju moderniju javnu rasvjetu od naše, a priželjkujemo da se priključe gradu Ozlju

Gradonačelnica Lipšinić istaknula je kako postoje struje sklone lobiranju prilikom provođenja modernizacije javne rasvjete na području grada, dok je njezin zamjenik Basar stava da bi taj dio posla trebalo prepustiti gradskoj tvrtki Azelija eko d.o.o.

Modernizacija i rekonstrukcija javne rasvjete na području grada Ozlja još je jedna od aktualnih vrućih gradskih tema, u kojoj osim nedostataka suglasja među vladajućom većinom, prema riječima gradonačelnice Gordane Lipšinić ima pritisaka i lobiranja.

Naime, grad Ozalj već je raspisivao javni natječaj za modernizaciju javne rasvjete na svom području, no natječaj je poništen, što je ujedno potaklo temu u gradskom vijeću tko je koliko kompetentan za pripremu samih natječaju.
Voditeljica gradskog odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Vesna Cvijak pojasnila je kako je natječaj poništen jer ni jedna ponuda nije bila valjana, a na dvije žalbe ponuđača pristiglo je rješenje Državne komisije koja je utvrdila kako je Grad dobro proveo postupak.

Ujedno, naglasila je kako je planu priprema raspisivanja novog natječaja, a rekonstrukcija i modernizacija javne rasvjete trebala bi krenuti od periferije ozaljskog područja jer je tamo situacija lošije od samog centra grada, za koji je projektna dokumentacija spremna.
Gradonačelnica Lipšinić istaknula je kako su cijelo vrijeme prisutni i pritisci, pokušaji kalkulacije, no poručuje svim zainteresiranima da nikakvo lobiranje ni nuđenje ne dolazi u obzir i nemogući su, jer Grad će isključivo provesti i pripremiti natječaj u skladu s projektom.

Na to se oglasio i zamjenik gradonačelnice Stjepan Basar kazavši kako bi provođenje javnog natječaja trebalo prepustiti gradskoj tvrtki Azelija eko d.o.o. koja je ujedno i koncesionar za javnu rasvjetu na području grada.

-Grad ima očito previše posla, pa mi ne možemo napraviti jednu građevinsku dozvolu za nogostup u Zajačkom selu dužine 85m, a u Azeliji eko d.o.o. postoje osposobljeni ljudi za provođenje javnog natječaja. S druge strane kod projektiranja, mi radimo velike kompleksne projekte koje dok završimo više uopće nije aktualni, umjesto da moderniziramo dio po dio kao i druge općine. Zato još uvijek imamo stare lampe kakvih više nema ni u nekim manjim mjestima, od kojeg mi priželjkujemo da se priključe gradu Ozlju, kaže Basar. (kaportal.hr)