Aktualno Županija

SDP-ovac Golubić čudi se što ih je Petračić prozvao: Naši glasovi nisu bili presudni za okončanje sjednice i ne bi, kao Petračić, glasali za rebalans

Mi smo se u klubu dogovorili da ćemo podržati odgodu sjednice jer tu ima svega. Živi zid je protiv maski, Petračić je rekao da ne bi glasao za rebalans. Mi ne bi

Sjednica Gradskog vijeća nije okončana kako je trebalo jer se u klupama nisu pojavila tri vijećnika vladajuće većine jer su u samoizolaciji, a to je HDZ-u odmah bio signal da se odgodi za petak i da se okonča – online.

Kako smo već izvijestili, SDP je podržao prijedlog HDZ-a da se sjednica odgodi, pa je to odmah i iskritizirao nezavisni Davor Petračić, ali i ostali oporbeni vijećnici.

  • Glasanje je bilo 14 – 6 i mi u SDP-u smo se odmah dogovorili da ćemo podržati da se sjednica odgodi jer praktički naši glasovi ništa ne znače. Da nismo dignuli ruke bilo bi 11 – 9 i ne bi bilo presudno, tako da ne stoje priče da smo mi zaustavili nastavak sjednice, rekao je za KAportal Dubravko Golubić, predsjednik kluba SDP-a u Gradskom vijeću.

Kako dodaje, HDZ bi i u tom slučaju komotno mogao donositi odluke pa ne razumije zašto se SDP medijski proziva.

  • Mi smo se u klubu dogovorili da ćemo podržati odgodu sjednice jer tu ima svega. Živi zid je protiv maski, Petračić je rekao da ne bi glasao za rebalans. Mi ne bi, no kvorum nije došao u pitanje jer je HDZ i dalje imao svoju solidnu većinu, kaže nam Golubić, pomalo revoltiran jer je SDP ovako medijski prozvan. (kaportal.hr)