Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski Dječji vrtić je lani pohađalo 279 mališana

Ogulinski Dječji vrtić “Bistrac” prostire se na oko 1250 m2 u dvije zgrade, u kojima je organiziran rad sa 8 odgojnih skupina. Posljednjeg dana prošle godine u vrtiću je bilo 35 uposlenih radnika, a mjesečna neto plaća po uposlenom iznosila je 5.505,42 kune – imali smo to priliku čuti, između ostalog, tijekom posljednje redovite sjednice ogulinskog Gradskog vijeća, kada je ravnateljica Ivanka Turković podnjela izvješće o radu ustanove za 2019. godinu. Najniža neto plaća po uposlenom iznosila je 3.000,00, dok je ona najviša iznosila 8.010,84 kune.

Roditelji su mjesečno za programe u vrtiću izdvajali po 600 kuna, odnosno 40% od ekonomske cijene vrtića. Tijekom prošle godine u vrtiću su mališani pohađali slijedeće programe: primarni redovni te jaslički program, program predškole te igraonicu općeg tipa. 31. prosinca prošle godine vrtić je pohađalo ukupno 279 mališana, a sa njima je, što se tiče stručnog kadra, radilo 19 odgojitelja i 1 logoped.

Ravnateljica ogulinskog vrtića je u izvješću, između ostalog, navela da je lani bio povećan interes za smještaj djece u vrtić, što je rezultiralo nedostatkom smještajnih kapaciteta, a mi se nadamo da će dovršetak izgradnje novog dječjeg vrtića na Sv. Petru taj problem napokon riješiti. Naglasila je i da povećan broj djece sa teškoćama u razvoju zahtjeva i stručni tim koji bi stručno i profesionalno pružao pomoć u radu sa tom djecom.

Tijekom prošle godine u vrtiću je, prema njenim navodima, zamijećen izražen nedostatak odgojitelja predškolske djece, uslijed čega se pristupilo češćem raspisivanju natječaja.