Unatoč “koronajeseni” Županija vraća plaće “na staro”, oporba napustila sjednicu!

– Sada dnevno imamo više oboljelih nego što smo imali tjedno kad smo donosili ovu odluku o smanjenju. Što je predlagatelj htio ovom odlukom poručiti, da je COVID prošao? Tek sad eskalira u Karlovačkoj županiji i zato predlažem da se skinu ove točke i o njima razgovaramo kad se situacija smiri, kazao je danas županijski vijećnik Josip Benčić (SDP), predlažući kolegama u Županijskoj skupštini da se ne raspravlja o povećanju koeficijenata za obračun plaća župana i zamjenika, te zaposlenika Karlovačke županije.

Njegov je prijedlog podržao i njegov stranački kolega Ivan Vuković, primjetivši da su odluku o smanjenju donijeli iz solidarnosti sa sugrađanima pogođenima koronakrizom.

– A sada ih vraćamo nazad! Jer su se stvorili novi uvjeti, rebalans proračuna ide gore i prva odluka koju donosimo je povećanje koeficijenata! Predlažem da se to s dnevnog reda skine do daljnjeg, predložio je Vuković.

Složio se s njima i Hrvoje Hoffman (HNS), ocijenivši da takve točke nisu primjerene.- Vodstvo Karlovačke županije se ponaša kao oni koji sebi isplaćuju bonus, vide da dolazi kraj mandata pa “ajmo ugrabiti što možemo”. A s druge strane se pomoć novorođenčadi ukida, rekao je Hoffman.

Čedomir Tatalović (Živi zid), primjetivši da se više ljudi testira pa je i više zaraženih, te da je umrlo 200 ljudi, manje nego od gripe, napomenuo je da je bio protiv smanjenja plaća, odnosno, koeficijenata.

– Tvrdim da nije ni trebalo donositi u četvrtom mjesecu odluku o smanjenju, rekao je i poručio da je vraćanje “u redu”.

No, da se o izmjeni dnevnog reda i ne treba raspravljati, pojasnio je dvaput Vlado Jelkovac (HDZ), te pročitao odredbe Poslovnika koje pripisuju kako se mijenja dnevni red.

– O prijedlogu Županijska skupština odlučuje bez rasprave ako je podnesen 48 sati prije održavanja. Bespredmetno je raspravljati, zaključio je.

Potpredsjednica Skupštine Jadranka Golubić (HDZ) raspravu je potom zaključila, a vijećnici s 24 glasa za, uz 8 protiv i 1 suzdržan, dnevni red usvojili. Plaće u Županiji će, dakle, biti na dnevnom redu, a onda je izvjesno da će i biti vraćene na nivo na kojem su bile do travnja.(KAportal)

Ali, bez oporbe, jer su vijećnici napustili sjednicu!

 

Facebook Comments