Aktualno OG sada Ogulin

Vuković: Povećanje plaća trebalo je ostaviti za bolja vremena

Zastupnici iz Ogulina, potpredsjednik Županijske Skupštine  Ivan Vuković i vijećnik Zlatko Mrvoš  bili su među onim SDP-ovcima  koji su danas revoltirano napustili sjednicu Županijske Skupštine.

Zbog čega, objasnio nam je Ivan Vuković:

“Danas su na dnevnom redu bile ključne dvije točke. Prva je rebalans proračuna, koji je povećan za oko 25 milijuna, što je u redu, ali preraspodjela je bila diskutabilna. Naime, zaposlenici županije, od županice na niže,  vratili su si koeficijente na staro, prije korone, iako su tada populistički donijeli odluku o smanjenju plaće. Do danas se, po nama, ništa nije promijenilo. Broj oboljelih još je, nažalost,  veći. I svi smo izloženi radu u uvjetima COVID-a.  Tražili smo skidanje točke s dnevnog reda, što većina nije prihvatila. Mi nismo željeli sudjelovati u donošenju takvih odluka i napustili smo sjednicu”- kaže Vuković, uz napomenu da traže fer i poštenu igru, na način da se ponekad  i neki  oporbeni prijedlog prihvati.

“U trenutku kad imate višak novca, oni ga preusmjeravaju na svoje plaće. U donošenju jedne takve krucijalne odluke,  nismo željeli ni fizički prisustvovati. Nije bilo  smisla da sudjelujemo u radu sjednice, jer su te točke u suprotnosti s našim interesima. Smatramo da ih je trebalo ostaviti za bolja vremena”- zaključio je Vuković.