Aktualno OG sada Ogulin

Korona u ogulinskoj Gimnaziji – učenici jednog razreda i četvero profesora u samoizolaciji do 7. listopada

Jučer se u gradu proširila priča o pojavi korona virusa u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana. S obzirom da službenih informacija o tome jučer nismo imali, sačekali smo da nam se potvrdi je li informacija točna i što će biti ako se potvrdi istinitom. Obratili smo se ravnatelju škole Hrvoju Magdiću, koji nam je izjavio:

“Na temelju brojnih upita, a u cilju informiranja javnosti, potvrđujem kako je jedan učenik Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana (drugi razred) jučer testiran, a nalaz je pokazao da je pozitivan na korona virus. Učenik je kontakt ranije oboljele osobe (svog oca). Zadnji put u školi je bio u utorak, a od srijede (nakon pozitivnog nalaza svog oca) nije dolazio u školu. Kako je učenik u četvrtak razvio simptome, u dogovoru s epidemiološkom službom, učenici razreda u koji ide oboljeli učenik (ukupno 11 učenika) stavljeni su u samoizolaciju koja će trajati do 7. listopada.

Odlučeno je da u samoizolaciju ide i četvero profesora koji su u utorak imali nastavu u tom razredu, a radi prevencije i sigurnosti učenika svih drugih razreda u kojima profesori održavaju nastavu. Učenici razreda u samoizolaciji i profesori u samoizolaciji nastavu će održavati na daljinu (on line), a od ponedjeljka će na snazi biti izmijenjen raspored sati, prilagođen situaciji.

Molimo sve učenike i djelatnike škole da se i dalje pridržavaju propisanih epidemioloških mjera. Nema razloga za paniku, potrebna je strpljivost i suradnja svih kako bismo sačuvali svoje i tuđe zdravlje, a oboljelom učeniku želimo brz oporavak! Ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Hrvoje Magdić, prof.”