Aktualno Županija

Turistički koncept IQM koji se provodi i u Karlovcu dobio pohvalu na svjetskoj razini – gradu donio pozitivne rezultate

Koncept IQM koji se provodi i u Karlovcu dobio je potvrdu i na svjetskoj razini – naime, usluge savjetovanja u turizmu FEEL IQM primljene su u svjetsko elitno društvo najboljih praksi, kao pridružena članica Svjetske turističke organizacije UNWTO. Riječ je o najboljoj potvrdi kvalitete koncepta IQM Destination koji se kao svojevrsni pilot program počeo provoditi u gradovima Karlovcu, Hvaru i Vodicama, otoku Lošinju, Požeško-slavonskoj županiji i regiji Lika, a uskoro bi se trebao počeo širiti i u druge hrvatske destinacije.

Koncept IQM Destination osmislile su Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli, koje provode integralno upravljanje kvalitetom za sve segmente turizma (sve prijavljene smještajne kapacitete, atrakcije, tur. agencije, ugostiteljske objekte, lokalne proizvođače, i sl.) analize, postavljaju koncepte integralnog upravljanja, edukacije, te zajedno sa kolegom Perom Matićem održavaju edukativne programe, mjeri se online reputacija, mjeri se napredak i implementacija marketinških aktivnosti, umrežavanje, poticanje na izvrsnost, postavljanje standarda u kojim se postavljaju ciljevi snažne sinergije poljoprivrede i turizma, održivog razvoja i odgovornog turizma.

  • Karlovac je u drugoj godini provođenja IQM projekta. Iznimno smo ponosni na do sada ostvarene rezultate kao i na priznanje koje je naš partner Feel IQM dobio primanjem u Svjetsku turističku organizaciju. To je za nas samo još jedna potvrda da je Karlovac izabrao pravi put za provedbu svojih strateških turističkih ciljeva, izjavila je direktorica TZ grada Karlovca, Marina Burić.

Trenutno TZ grada Karlovca provodi dvije promotivne kampanje i aktivnosti vezane uz projekt IQM Karlovac. Radi se promocija restorana i njihovih specijaliteta s gljivama, te promocija turističke kartice IQM pass Visit Karlovac. Rezultati mjerenja pokazuju da su restorani za čak 22% povećali broj odgovaranja na online recenzije čime svojim gostima iskazuju zahvalnost. Podignut je i omjer pozitivnih recenzija, te ukupna kvaliteta usluge i ponude hrane u ugostiteljskim objektima koji sada iznosi visokih 91/100, odnosno 2% više nego prethodne godine. (kaportal.hr)