Ogulinci su najviše glasova dali Ranku Ostojiću

Članovi  SDP-a Hrvatske u nedjelju su birali novo vodstvo. Kao što je poznato, u drugi krug za predsjednika stranke, idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Izabrani su i novi članovi Predsjedništva, te Glavnog odbora SDP-a Hrvatske.

Na birališta su izišli i članovi ogulinskog SDP-a, njih 120.  Ogulinci su najviše glasova dali Ranku Ostojiću, 52, a 10 manje dobila je kandidatkinja Mirela Ahmetović. Za Željka Kolara glasalo je  14 birača, a za Peđu Grbina 10.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović bio je kandidat za člana Predsjedništva i za Glavni odbor. U utrci za Predsjedništvo nije uspio. Ušao je u Glavni odbor, a to je uspjelo i Peri Damjanoviću iz Plaškog, te Dragici Malović iz Karlovca.

Prvog čovjeka ogulinskog SDP-a, Dalibora Domitrovića nije iznenadila pobjeda Peđe Grbina u 1. krugu, iako su Ogulinci imali drugačije preferencije. Kako nam je rekao, to je zato jer u SDP-u, ipak, svatko misli svojom glavom. Nije razočaran što nije izbran u Predsjedništvo stranke, jer mu je to bila prva kandidatura ove naravi. Od rada u Glavnom odboru očekuje da će biti kud i kamo kvalitetniji no u prethodnom razdoblju, očekuje i da će SDP ojačati, biti kvalitetna oporba HDZ-u, te da će postati spreman za preuzimanje vlasti na nacionalnoj razini.

Facebook Comments