Aktualno Sport

Državni Masters do 10 godina

U Osijeku je ovog vikenda održan Državni masters za djevojčice i dječake do 10 godina, gdje je nastupilo po 32 najbolja dječaka i djevojčice Hrvatske, među njima i više članova ogulinskih klubova. Pravo nastupa na Državnom mastersu ostvarili su kao najbolje rangirana 4 igrača u svojoj regiji Središnje Hrvatske. Uz regiju Središnja Hrvatska, nastupili su najbolje plasirani natjecatelji iz regija: Dalmacija, grad Zagreb, Sjeverna Hrvatska, Slavonija te Istra i Primorje. Teniski klub Ogulin predstavljalo je troje natjecatelja: Magdalena Prebežić, Iris Božičević i Mateo Rupčić. Magdalena Prebežić na kraju je osvojila 20.mjesto. Iris Božičević dogurala je do 8.mjesta. Mateo Rupčić osvojio je 13.mjesto. Za njih ovo je bio glavni i poslijednji nastup u kategoriji 10 godina, a sad je vrijeme da se prebace na težu kategoriju do 12 godina.
Iz teniskog kluba Frankopan Eva Tonković osvojila je 25.mjesto, a Ivano Božičević 26.mjesto.

Na Memorijalnom turniru Marijana Oršanića u Karlovcu za dječake i djevojčice do 14 godina, Deni Brozović izgubio je u 1.kolu od Maura Mavračića iz zagrebačkog Iteama sa 6:4, 6:3, a Kaja Jerak startala je sa 2 pobjede i ušla je među osam najboljih. U 1.kolu pobijedila je Idu Dražić iz Samobora sa 6:1, 6:2, a u drugom Ivu Čorković iz TK Ponikve sa 6:1, 6:1, danas igra u četvrtfinalu.

U Poreču se igra jaki međunarodni ITF turnir za juniore do 18 godina. Filip Sabljak je uspio proći kvalifikacije i ući u glavni turnir, dok je Ivan Karlo Ban direktno ušao u glavni turnir. (D.P.)