Aktualno Županija

Vozač motocikla smrtno stradao, provala u vikendicu


Jučer oko 15.14 sati na državnoj cesti D 3 u Riječkoj ulici u Dugoj Resi dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 59-godišnjak. Naime, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka iz smjera Karlovca u smjeru Rijeke upravljala je 47-godišnjakinja te se u nepreglednom zavoju i uzbrdici nije kretala sredinom obilježene prometne trake već je prešla u traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom je osobnim automobilom naletjela na motocikl karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak, a koji je pritom smrtno stradao na mjestu događaja. Vozačica je alkotestirana te je kod nje utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 0,47 g/kg. Očevidom je na mjestu događaja rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice. Zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 47-godišnjakinja će biti predana pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedena u Županijsko državno odvjetništvo.

Provaljeno u vikend kuću
U razdoblju od 23. do 30. rujna nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću 68- godišnjaka na području Ozlja i otuđio motorni trimer, motorne pile i drugo. Materijalna šteta veća je od 12.000 kuna.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je devet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ogulin) i četiri prometne nesreće od kojih je jedna sa smrtno stradalom osobom i tri s materijalnom štetom.