Aktualno OG sada Ogulin

Radionica “Tradicijski vez u suvremenom ruhu”

Program “Tradicijski vez u suvremenom ruhu” radionica je održivog vezenja kojom se želi povećati socijalna uključivost korisnika kao i povećanje i razvijanje radnih kompetencija, a provodi ju Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Polazeći od postignutog stupnja razvitka kulture i kulturnih djelatnosti, projektom Tradicijski vez u suvremenom ruhu kao jednim od bitnih programa javnih potreba u kulturi RH unaprijedit će se svi segmenti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, proizvodnje i javne komunikacije, ojačati sudjelovanje u svekolikom kulturnom životu, očuvati kulturna raznolikost, jačati ravnomjernost kulturnog razvitka, promicati kulturu kao razvojnu snagu društva, jačati svijest o vrednovanju kulturnog proizvoda te osnažiti kulturno poduzetništvo.

“Radionica se provodi u suradnji s članicama KUD-a „Sveti Juraj“ Zagorje Ogulinsko, sekcija rukotvorine.
Na radionicama pod stručnim vodstvom polaznice će platno zamijeniti mrežom, a prostor izlaganja će biti ulice Grada Ogulina. Uz umjetnike koji istražuju različite likovne oblike i pretvaraju tradicionalne medije u nekonvencionalne kreacije, nikad nećete očekivati da vezenje bude dio igre. Međutim, ova vrsta ručnih radova više nije ograničena na uobičajeno platno, igle i niti. Danas, vezenje proces križ više nije nešto što rade samo domaćice i bake. Umjesto toga, navedeni način vezenja će postati dio umjetničke ulične scene. Polaznice će koristeći mrežu i postojeću infrastrukturu gradu kao svoj medij proizvesti zabavan i živopisan ulični umjetnički vez koji graniči s razigranim tradicionalnim vezom i na taj način uvelike doprinijeti popularizaciji očuvanja kulturne baštine upravo radi velike vidljivosti samih radova” – javljaju iz Pučkog otvorenog učilišta.
Sudjelovanje na radionici je besplatno. Broj sudionika ograničen je na 10. Program će se odvijati u skladu s izrečenim epidemiološkim mjerama. (foto:POUOg)